U prijateljskoj utakmici

Olimpija ubjedljivo slavila u Banjaluci

  • 13.10.2018. 17:28

Olimpija je ubjedljivo slavila u prijateljskoj utakmici u Banjaluci. Slovenački tim je pobijedio Borac 4:0 na Gradskom stadionu i pokazao da je u ovom trenutku puno bolji i kvalitetniji tim. 

“Zmajčeki ” su imali više loptu u posjedu i bili puno opasniji i konkretniji u odnosu na Banjalučane.

Već u 10. minuti prva dobra šansa za goste kada je Kingsli Boateng šutirao a čuvar mreže Borca Marko Savatović odbranio. Zatim je uslijedio mirniji period meča. Borac je prvi udarac prema golu rivala uputio u 26. minuti, Saša Kajkut je odigrao povratnu loptu za Bojana Burazora koji je šutirao pravu u golmana Olimpije.

Nakon toga uslijedio je period potpune dominacije gostiju koji je krunisan golom. Prvo je prijetio Boateng u 29. minuti. Bivši napadač Željezničara Ivan Lendrić je postigao gol u 35. minuti. Dobio je odličnu loptu u prostor i uspio da savlada Savatovića.

Četiri minute kasnije nova šansa za goste. Boaće je pokušao iskosa i njegov udarac je zaustavljen.
U nastavku su treneri izmjenjali gotovo kompletne startne postave a ovaj period obilježio je fudbaler Olimpije Stefan Savić koji je tri puta zatresao mrežu. Gosti su u 58. minuti povećali prednost. Savić se sjajno oslobodio čuvara i pogodio mrežu. Isti igrač je u 68.minuti postigao svoj drugi gol. Rezervista Lupeta je šutirao golman Savatović odbranio, a odbijenu loptu Asmir Suljić, bivši igrač Sarajeva je proslijedio do usamljenog Savića kojem nije bilo teško da zatrese mrežu.

Još jednu odličnu akciju Olimpija je krunisala golom u 74.minuti. Izigrali su odbranu Borca i Savuč je postigao het-trik.

Borac je u 88. minuti postigao gol koji je sudija Velibor Gigović poništio zbog nedozvoljene pozicije Nebojše Runića. Defanzivac Borca je zahvatio loptu nakon ubačaja Vladana Danilovića i petom pogodio mrežu.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)