OKK Feniks pravi respektabilan tim za Premijer ligu

  • 08.08.2020. 19:49

U Fenisku ne sjede skrštenihg ruku, pa osim što im ljeto protiče radno na terenu i van njega odrađuju odličan posao. Kako bi u debitantskoj sezoni u Premijer ligi BiH mogli da parariju svakom protivniku, doveli su nekoliko pojačnja.

Najzvučnije ime je svakako ono Tamare Kapor, reprezentativke BiH. Tamara ne krije da je imala nekoliko ponuda ispred sebe, ali i da je situacija u vezi sa korona virusom uticala da ipak ne ode u inostranstvo. Sa novim klubom veoma brzo uspjela je da se dogovori. 

"Odlučila sam da ostanem u našoj zemlji, kako iz sigurnosnih razloga tako i s ciljem da afirmišem i podižem košarku u našoj zemlji na jedan viši nivo. Odmah poslije prvog razgovora sa trenerom Darkom, osjetila se ta energija koja je potrebna da se potpiše ovakav ugovor. Što se tiče ambicija za narednu sezonu, one su uvijek najviše. Ono što u ovom trenutku mogu da kažem jeste da ću dati sve od sebe da opravdam povjerenje ljudi iz Uprave, trenera i nadam se da rezultati neće izmaći", kaže Tamara Kapor.

Osim Tamare Kapor Feniks je pojačala i Vanja Vasilić, koja je prethodne sezone nosila dres Orlova. U sezonu ona i saigračice, kaže, ulaze sa velikom motivacijom i željom da se bore za najviše domete. 

"Mislim, samim tim kako se slažu kockice da ćemo biti u samom vrhu i to nam je neki cilj. Da uđemo u plej of BH prvenstva, a i da napravimo iznenađenja u Kupu Republike Srpske i BiH", dodaje Vanja Vasilić. 

Sudeći po obavljenom poslu u prelaznom roku, Feniks bi mogao mnogim klubovima da pomrsi račune ove sezone. Ipak, trener Drako Kosić kaže da neće biti opterećeni rezultatom, ali ima i on svojih želja. 

"Feniks je uvijek igrao na pobjednu, u svim takmičenjima, tako će igrati i u Prvenstvu BiH. Ja lično želim da u narednim godinama igramo WABA ligu, da bi se mlade igračice mogle kvalitetno razvijati. Da bi igrali WABA ligu, treba da igramo finale Prvenstva BiH, a zašto i ne da ga osvojimo. Od svih igračica seniorki, koje su u ovom prelaznom roku došle očekujem da pomognu, u svakom smislu, da se izgradi jedan kvalitetan sistem rada i da u budućnosti svi mladi igrači mogu da sazrijevaju", kaže trener Feniksa Darko Kosić. 

A akcenat će i dalje, kaže Kosić biti upravo na radu sa mladim igračima, po čemu je ovaj klub i prepoznatljiv. Jaka seniorska ekipa, biće samo dodatni motiv mladim košarkašcama da svojim trudom i zalaganjem izbore mjesto u prvom timu. Zvanične pripeme za početak sezone Feniks će početi 25. avgusta. 
 

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.