Pauza od tri sedmice

OKK Borac kao lider odlazi na odmor

  • 30.12.2018. 19:41

Prvi dio sezone košarkaši Borca završili su u stilu. Pobjedom protiv Student Igokee stigli su do desetog trijumfa iz 11 kola. Banjalučanima svi gledaju u leđa, ali u nastavku neće biti nimalo lako ostati na čelu tabele. Borac juri šampionsku titulu i povratak u Ligu BiH, ali iste ambicije imaju Leotar, Radnik i Sokolac.

"Odigrali smo prvi dio sezone onako kako smo željeli i planirali. Imamo pauzu gdje ćemo morati da ispravimo neke greške. U drugom dijelu čeka nas teži raspored tako da ćemo morati da se spremimo psihički i fizički", rekao je trener Borca Dragan Mičić.

Kapiten ekip Srđan Lončar takođe očekuje komplikovaniji drugi dio.

"Počinje prelazni rok, mislim da će se naši rivali pojačati. Vidjećemo hoćemo li mi reagovati", dodao je Lončar.

Banjalučani su se tako revanširali mladoj ekipi Student Igokee za izbacivanje iz Kupa Republike Srpske. Ovaj put prednjačio je Bojan Lulić sa 32 poena, što je njegova partija sezone. Prvotimac Aljoša Janković vukao je svoje saigrače, ali 23 poena i 10 skokova visokog plejmejkera nisu bili dovoljni za nešto više. Raduju njegove četiri ubačene trojke iz isto toliko pokušaja budući da je imao dosta problema da nađe svoj šut. Većinu igrača iz ove ekipe očekuje završnica juniorske ABA lige što je svakako centralni dio sezone, a Student brani i trofej Kupa.

"Gledamo da se što bolje pripremo za naredne utakmice, a zatim slijedi i ABA liga. Srećni smo što ćemo igrati na tom nivou", rekao je košarkaš Student Igokee Dušan Nešković.

Slično razmišlja i trener tim Aleksandar Ćikić.

"Bitno je da ovi momci napreduju iz utakmice u utakmicu. To je cilj ove ekipe", dodao je Ćikić.

U prvenstu Republike Srpske slijedi pauza od tri sedmice. Nastavak donosi derbi Sokoca i Borca, te duel najmlađih timova lige Student Igokee i bijeljinske Budućnosti gdje će publika na djelu vidjeti neke veoma talentovane igrače.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)