Foča

OK "Maglić" novi šampion Republike Srpske

  • 14.04.2019. 20:06

Odbojkaši fočanskog Maglića ponovili su uspjeh iz 2016. godine - drugi put su šampioni Srpske, pa će nakon samo godinu pauze ponovo igrati u Premijer ligi BiH. 

U plej-of su ušli sa četvrtog mjesta, a onda su u polufinalu izbacili glavnog favorita zvorničku Drinu, da bi u finalnoj seriji sa 2:1 u pobjedama nadigrali mladu ekipu Ljubinja. U majstorici, baš kao i u meču dan ranije, mnogo iskusniji Fočaci su uglavnom stizali zaostatak i to odličnim servisom, prije svih Vlada Vukovića.

"Pa dobro, večeras možda ja, drugi put će neko drugi, uglavnom jak kolektiv sigurno, ginuli smo jedan za drugog i to je presudilo da pobijedimo, kaže Vlado Vuković, iz OK Maglić.

"Imali smo i danas u svakom setu prednost, jednostavno kako se priobližava kraj seta nismo to uspjeli da materijalizujemo, ponavljam, vjerovtano do iskustva", kaže Mirko Kozić, Ljubinje Bankom.

Uz Vukovića, glavna pokretačka snaga Maglića bio je najiskusniji igrač- kapiten ekipe Dragan Matović. I u petoj deceniji igra kao da mu je tek dvadeset.
  
"Ono što nas očekuje u budućnosti, da ćemo se zaitsa morati pojačati, s obzirom da je premijer liga sigurno mnogo kvalitetnije takmiečnje nego prva liga Srpske", kaže Dragan Matović.

Klub koji nosi naziv po najvećoj planini u Srpskoj i BiH sa pravom ima slogan „Iznad svih Maglić“. Sada je i na odbojkaškom terenu zaista tako, bar u Srpskoj. Od naredne sezone Fočaci su ponovo u BH eliti, s tim šerto će to biti prvi put da su i muška i ženska ekipa Maglića članovi društva najboljih.

Тагови:
  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм