OK Borac: Odlični rezultati u nikad težoj situaciji, finansije i dalje problem

  • 04.05.2021. 19:46

Iza odbojkaša banjalučkog Borca jedna je od najtežih sezona od kada nastupaju u Premijer ligi BiH. Uprkos svim finansijskim problemima, koji su izbili u prvi plan, "crveno-plavi" su na terenu ipak pokazali kako se bori za klub.

Ekipa je stigla do polufinala domaćeg šampionata, gdje su poraženi od Domaljevca. Trener Mišo Marjanović i igrač Marko Kljajić zadovoljni su učinjenim, a uveliko razmišljaju o planovima za narednu sezonu.  

"Mislim da za narednu sezonu trebamo pod hitno da dovedemo tri ili četiri igrača, da bi mogli računamo na plasman u sredinu tabele, a možda i nešto više. Sve zavisi od finansijske situacije", rekao je Marjanović. 

Marko Kljajić je i ove godine bio jedan od najboljih igrača Borca. Od naredne sezone očekuje bolju situaciju po njega i njegove saigrače. 

"Igrači su dali svoj maksimum, ostali su tu iako nisu dobili primanja. Nadam se da će se situacija biti bolja i da ćemo zadržati postojeći igrački kadar i naredne sezone, uz par pojačanja koja bi nam donijela na kvalitetu i iskoraku u Premijer ligi BiH". 

Predsjednik kluba Aleksandar Dakić zahvalio se svima koji su pomogli da se sezona privede kraju na terenu, prevashodno republičkim institucijama, a ne krije da su svi u klubu pomalo kivni što im je gradonačelnik Banjaluke okrenuo leđa. 

"Prije dva mjeseca poslali smo dopis u kabinet gradonačelnika gdje smo tražili sastanak, da vidimo kako možemo riješiti ovu situaciju u našem klubu. Nažalost do tog sastanka nije došlo. Mi smo bili strpljivi, mislili smo da je to zbog budžeta koji nije usvojen na vrijeme, ali prošlo je nekoliko sedmica od toga i još uvijek nas niko nije kontaktirao", izjavio je Dakić. 

Pred stručnim štabom i upravom je period u kojem će pokušati da stabilizuju klub i vide sa kakvim snagama dočekuju narednu sezonu u najvišem rangu BiH odbojke.  
 

Тагови: