Oglasili se i iz Borca: Viber grupa nije relevantan papir

  • 10.06.2021. 15:00

Odlukom komesara Prvenstva BiH u košarci Nadira Koredžije razočarani su i u Borcu, a Banjalučani najavljuju i podnošenje tužbe.

Podsjećamo, Borac je skupa s Igokeom i Sparsima jutros odlukom Koredžije izbačen u niži rang jer je odbio igrati Final Four, a sada su se oglasili i istakli da je jasno da su pojedinci iz kancelarija KSBiH prekoračili svoja ovlaštenja.

“Sve ovo je samovolja jednog čovjeka, koji donosi odluke mimo relevantnih činjenica. Košarkaški klub Borac je ove sezone sve utakmice odigrao u planiranim terminima, platio obaveze i ispoštovao kalendar i nećemo dozvoliti da se neko igra sa nama. Mi smo u srijedu obavješteni da turnir neće biti u Laktašima, dan kasnije su nas pitali da li želimo mi da organizujemo turnir, da bi u petak u viber grupi naveli da je Široki domaćin. To dovoljno govori o „ozbiljnosti“ saveza. Dan pred utakmice koje treba da odluče šampiona vi ne znate gdje treba da igrate. Kako da za dan organizujete prevoz, i sve ostalo. Mi smo bili spremni da igramo, ali ako to bude odluka Upravnog odbora. Ono što je još gore mi zvanično nikakvu obavijest nismo dobili. Ne može viber grupa da bude relevantan papir, nigdje nema odluke saveza i zbog toga ozbiljno da mimo svih dešavanja tužimo generalnog sekretara Amera Čolana”, ističe Milan Đajić, predsjednik KK Borac, a prenosi srpskainfo.com.

U banjalučkom klubu navode da su oni kolateralna šteta, ali da se i ovaj put pokazalo da savez ne poštuje svoje članove.

“Bio sam na sastanku gdje 11 od 13 klubova iznese identične statove i onda ih generalni sekretar ne ispoštuje. Zar se tako odnose prema svojim klubovima od kojih žive. O promjenama sistema takmičenja, odluka o broju klubova koji ispada tek ne treba trošiti riječi jer je ovo možda i jedini savez koji u toku sezone mijenja propozicije i sistem, a takođe nije napravljen na pravim osnovama. Eto postoji savez Herceg Bosne kojeg nema u drugim sportovima. Odluke se donose u viber grupi i ne dostavljaju se klubovima u pisanoj formi što je nedopustivo”, dodao je Đajić.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.