Održano takmičenje u alpskom skijanju "Fis kup Јahorina"

  • 24.01.2021.19:48

Reprezentativac BiH Emir Lokmić apsolutni je pobjednik međunarodnog takmičenja u alpskom skijanju "Fis kup Јahorina 2021", na kojem je učestvovalo oko 70 takmičara iz 20 zemalja.

Fis trke su održane juče i danas u muškoj i ženskoj konkurenciji u kategoriji slalom na stazi Skočine na Јahorini.

Za takmičare je to ujedno bio test za Evropa kup.

U ženskoj konkurenciji u slalomu danas je pobijedila Kanađanka Keron Ani Frederik, dok je juče prvu poziciju zauzela njena sunarodnica Ešli Bure.

Predsjednik Smučarskog kluba "Јahorina" Vlado Milojević rekao je da je takmičenje uprkos lošim vremenskim uslovima oba dana bilo na visokom nivou.

"U saradnji sa Olimpijskim centrom "Јahorina" uložili smo maksimalne napore da sve protekne u najboljem redu. Imali smo podršku Republičke uprave civilne zaštite i Helikopterskog servisa Republike Srpske i sve učinili kako ne bi došlo do povreda, što smo i uspjeli", istakao je Milojević.

On je naveo da je tehnički delegat iz Slovenije Matjaž Vrecel zadovoljan stazom i organizacijom takmičenja, te se nada da će dobiti pozitivnu ocjenu za organizaciju Evropa kupa, koji treba da bude održan naredne godine na Јahorini.

Milojević je zahvalio Vladi Republike Srpske, resornom ministarstvu, Olimpijskom centru, gradu Istočno Sarajevo, opštinama Pale i Trnovo, kao i ostalim sponzorima koji su dali podršku u organizaciji trke.

Takmičenje je organizovao Smučarski klub "Јahorina", u saradnji sa Olimpijskim centrom "Јahorina".