"Zapni 2020"

Održan zajednički trening devet banjalučkih sportskih klubova

  • 15.10.2020. 19:07

Iz svojih sala za trening, takmičari i treneri devet banjalučkih klubova, izašli su na zajedničko sportsko borilište u parku Mladen Stojanović kako bi održali pokazni trening. Karatisti, bokseri, kikbokseri, džudisti i plivači, obreli su se na jednom mjestu da bi skrenuli pažnju na svoj rad, ali i važnost individualnog sporta, godinama unazad najtrofejnijeg na ovim prostorima. 

"Meni je jako drago da smo se mi napokon oklupili. Svi individualni sportovi. Mi smo jedni od najvećih predstavnika Republike Srpske u sportu, koji je održao sport Srpske u poslijeratnim vremenima. Meni je jako drago što u ovom digitalnom dobu, mi promovišemo prave vrijednosti", kaže Nikola Zeljić, karatista. 

"Odziv je bio jako dobar. Zahvaljujemo se predsjednici i gradonačelniku koji su pomogli ovu našu manifestaciju. Nadamo se da će ovo preći u tradiciju", kaže Boris Popović, KK Energija.

Uvijek može bolje, aludiraju na svoj rad i rezultate, ali i na podršku koju dobijaju od nadležnih instuticija. Ne kriju želju da se u budućem periodu ostvari plan da Banjaluka dobije salu prevashodno namjenjenu klubovima borilačkih sportova, koji su među najmasovnijim u gradu. 

"Nedostaje. Ipak je klubova u gradu sve više. Ne samo džudo, nego i karate i kik boks i ostali. Mislim da bi to malo rasteretilo. Mi imamo svoju salu, ali treba misliti i na druge klubove. Jedna sala za borilačke sportove bi rasteretila potražnju koju svi imamo", kaže Dejan Ćup, Džudo klub.

"Ove protekle četiri godine čini mi se da smo uradili puno na izgradnji sportske infrastrukture za ekipne sportove. U narednom mandatu trebalo bi, da sa ovim sportski organizacijama koje se bave individualnim sportovima, razmišljamo na koji način riješiti u gradu sportske dvorane za borilačke sportove, atletski stadion koji nedostaje gradu, salu za gimnatiku da ovi ljudim imaju svoj protor", kaže Dragan Banjac.

Akteri prvog zajedničkog treninga, koji je održan pod nazivom “Zapni 2020”, kažu da će na svaki mig podrške koji dobiju uzvratiti onako kako jedino znaju. Marljivim radom i novim medalja, sa ovdašnjih I medjunarodnih takmičenjima.

Тагови: