Bijeljina

Održan prvi kjokušin karate turnir

  • 13.01.2019. 19:39

Turnir je organizovan s ciljem afirmisanja najtežeg stila karatea u Republici Srpskoj i BiH, te podsticanja mladih da se bave sportom, kaže predsjednik Upravnog odbora Šinkjokušin karate kluba „TRB“ iz Bijeljine -  Slavenko Ristić. Turnir je, prije svega, organizovan povodom Dana Republike - 9. januara.

„Ja sam nekada davno bio karatista, ozbiljan rekao bih, bio sam prvak Evrope, bio sam prvak svih svjetskih kupova, ali sam prestao da se bavim karateom. Ovo je način na koji ja vraćam dug karateu, koji je od mene napravio ovo što ja jesam danas,“ kaže Ristić. 

„Od ovog turnira prvenstveno očekujemo promociju kjokušin stila u našem gradu i Republici Srpskoj i širenje nekih pravih vrijednosti, zbog kojih smo se mi i odlučili za ovaj stil. Ono što krasi kjokušinkai stil, iako je tvrd i poprilično naporan, je jedno uzajamno poštovanje između takmičara, trenera,“ rekao je Igor Ranković, predsjednik „TRB“ kluba u Bijeljini.

Karate turniru je prisustvovao i predsjednik Ašiharakaikan Saveza Srbije – Svetlan Skenderovski. Izrazio je zadovoljstvo i sreću što je učesnik ovog turnira u Bijeljini. 

„Ovo je istorija danas koju stvaramo. Ako pravite nešto za Dan Republike, a to je ful kontakt kjokušin, onda sam ja presrećan i naravno, pogotovo što su u pitanju moji prijatelji, koji su bili gosti kod nas u Srbiji i koji su takođe učestvovali u našim turnirima. Odlični su borci, odlični organizatori, koliko vidim, i mi ćemo dati sve od sebe da ovaj trenutak uljepšamo,“ kaže Skenderovski.

„Iz Beograda je došlo nekih 19 boraca, na poziv naših prijatelja iz saveza BiH. Došli smo da im pomognemo u održavanju ovog turnira, da ih podržimo i steknemo nova prijateljstva," rekao je Danko Stojaković, Ašiharakaikan Savez Srbije 

Veliki broj posjetilaca prisustvovao je karate turniru, a priznanje za podršku u organizaciji i razvoju ovog sporta u Republici Srpskoj uručeno je, između ostalih, ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču.