Nekoliko opcija u igri

Odluka o US openu u julu

  • 02.05.2020. 15:48

Konačnu odluku o održavanju ili otkazivanju ovogodišnjeg US opena organizatori će donijeti u julu, a čini se kako opcija o igranju van Njujorka nije realna.

Nedavno su se pojavile priče o premještanju turnira na terene Indijan Velsa, a organizatori turnira u kalifornijskoj pustinji već su se ponudili da budu domaćini. Ipal, iz Teniske asocijacije SAD-a stižu poruke da je prevashodni cilj da turnir bude održan u Njujorku. 

"Naš cilj je da se US Open održi u Njujorku u zakazanom periodu. Nastavljamo sa pripremama za mečeve na terenima "Bili Džin King", uz prisustvo publike. Ipak, shvatamo da je sve neizvjesno i da se situacija konstantno mijenja zbog pandemije virusa korona. Zbog toga razmatramo i druge opcije, čak i mogućnost da se dueli igraju bez navijača. Razumijemo da postoje razne spekulacije, ali iako razmatramo mnoge mogućnosti, trenutno ne postoje šanse da se turnir igra u drugom mjestu ili u drugo vrijeme. Naša konačna odluka biće odraz naše brige za zdravlje i sigurnost svih uključenih. U kontaktu smo sa nadležnim organima vlasti i svake sedmice sastajemo se sa zdravstvenim ustanovama", navodi se u saopštenju Teniske asocijacije SAD-a

Ukoliko sve bude kako treba US open trebalo bi da počne 31. avgusta, a dvije sedmice po njegovom završetku planirano je da krene Rolan Garos. Ipak, sve je još u velikoj magli, a prema trenutnom odnosu snaga tenisa sigurno neće biti barem do 13. jula. 
 

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)