Odlaže se Australijan open: Evo kada Nole brani titulu

11:09, 02.12.2020.
Izvor: novosti.rs
Thumbnail
Mnogo nedoumica bilo je proteklih nedjelja u vezi sa datumom početka prvog gren slema sezone, u opticaju je bilo čak i odlaganje, pa preseljenje dijela ili cijelog turnira...

Na kraju, odlučeno je da se turnir ipak održi, ali sa malim zakašnjenjem.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković braniće titulu u Melburn parku, ali ne kako je uobičajeno u drugoj polovini januara, nego od 8. februara naredne godine.

Šef turnira Kreg Tajli poslao je obavještenje igračima sa striktnim pravilima koja moraju da slede ako žele da nastupe na turniru.

- Dugo smo čekali, ali izgleda da konačno možemo da potvrdimo da će se AO održati od osmog februara - mapisao je Tajli u poruci igračima.

Karantin počinje 15. januara, ali 14-dnevni rok računaće se od dolaska posljednjeg igrača.

Igrači će moći da treniraju treći dan po početku izolacije, ukoliko budu negativni na testu, naravno. Australijska teniska asocijacija snosiće troškove čarter letova, smještaja i ishrane za sve igrače tokom karantina. Biće dozvolje samo jedan trener po igraču.

Tajli je potvrdio da nagradni fond ostaje 71 milion doalra, ali da će biti redistribuiran kako bi igrači koji ispadnu ranije dobili više novca.