Ne brinu za budućnost

Odbojkaški klub Jedinstvo ulaže u mlade igrače

  • 02.03.2019. 19:59

Odbojkaški klub Jedinstvo prepoznatljivo je po radu sa mlađim kategorijama. U ovom klubu iz godine u godinu stasavaju mladi odbojkaši, koji imaju samo jednu želju. Da jednog dana zaigraju na evropskoj sceni. Pioniri ovog kluba aktuelni su vicešampioni BiH, a ove sezone nadaju se i stepeniku više.

"Uvijek sam imao želju da budem primač. Moj idol je Vilfredo Leon".

"Pošto su nam svi u porodici bili odbojkaši, pa smo se i mi odlučili za taj sport. Moj uzor je Vilfredo Leon kao i mom bratu".

"Jako društven sport. Mnogi se bave tim i jednostavno da bi vidio što više svijeta. Imam mnogo uzora, uglavnom su to stariji igrači kao Velibor Vuković, Nemanja Božić, stariji igrači koji su sa mnom trenirali".

"Kojeg bi izdvojio to je Uroš Kovačević, reprezentativac Srbije, koji igra sada u Italiji. Njega sam izabrao zato što tako pametno igra odbojku", istakli su mladi odbojkaši Jedinstva.

Iako je Brčko grad odbojke, veliki problem klubovima je nedostatk termina za treniranje. Sat vremena treninga za ovaj uzrast je veoma malo, kaže trener Miloš Mitrović. 

"Mislim da to može bolje. Imamo dosta sala u Brčko distriktu, mislim da se to može iskoristiti pametnije. Međutim, svi mi koji se bavimo sportom , bilo kojim, trudimo se da i ovaj kratki period od sat vremena da iskorsitimo maksimalno sa djecom da ih privučemo što više", istakao je Miloš Mitrović, trener mlađih kategorija Jedinstva. 

A privući što više djece da se bave sportom cilj je kako odbojkaškog kluba Jeidnstvo, tako i drugih sportskih kolektiva u Distriktu. Važnu ulogu, kaže Mitrović imaju i profesori u školama, sa kojima imaju odličnu saradnju. Iako su poznati po radu sa mladim igračima, u Jedinstvu mogu da se pohvale i da su neki od njihovih igrača zaigrali i za velike klubove, poput Partizana. 
 

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.