Pale

Odbojkašima Srbije Tokio u mislima

  • 12.07.2019. 18:22

U Plama se osjećamo kao kod kuće i zato se uvijek rado vraćamo ovdje poručuju iz reprezentacije Srbije.

Desetodnevne pripreme u Republici Srpskoj izabranici Nikole Grbića polako privode kraju, a sve je podređeno jednom cilju. Plasmanu na Olimpijske igre u Tokiju. Kvalfikacioni turnir igraće se od devetog do 11. avgusta u Bariju. 

"važnost tog turnira je imperativ za sve nas, jer ukoliko ne uspijemo da se kvalifikujemo u Bariju, ostaje nam još samo jedna šansa, a ta šansa onda ide preko svih ostalih ekipa koje nisu iz Evrope, koje nisu uspjele da se kvalifikuju u prvom krugu. Tako da taj drugi turnir može da bude mnogo teži. Prema tome svima nam je zajednički cilj da probamo u prvom pokušaju da se kvalifikujemo u bariju, a sve ovo što sada radimo ujedno će biti I priprema za Evropsko prvenstvo", kaže selektor odbojkaške reprezentacije Srbije, Nikola Grbić.

Pripreme za sada protiču kako smo I planirtali kaže Grbić. Jedino što ga brine je povreda Milana Katića koja je nešto ozbiljnija I on trenira po posebnom planu rada. Neupsjeh u Ligi nacija nije ih obeshrabrio. Plan je I bio da šansu da igračima koji tek treba da budu nosioci igre u reprezentaciji. Zato će na predstojeće turnire u punom sastavu.

"Takav je bio dogovor, da momci koji igraju našu ligu, koji imaju manje prilike da igraju u reprezentaciji, odigraju ligu nacija, da dobiju šansu da se pokažu. Da vidimo momke koji su mladi, koje čekA mjesto u reprezntaciji za koju godinu, a da ove iskusne igrače, koji godinama igraju non stop da ih potpuno odmorimo", kaže Grbić.

Protivnici odbojkašima Srbije na olimpijskom kvalifikacionom turniru biće Australija, Kamerun I Italija, a samo pobjednik će izboriti vizu za Tokio. Do kraja ljeta očekuje ih Evropsko prvenstvo koje će se u septembra igrati u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић