"Borik"

Odbojkašice Srbije i Bugarske odmjeravaju snage u Banjaluci

  • 07.09.2018. 08:18

U dvorani "Borik" u Banjaluci danas će biti odigrana prijateljska utakmica između ženskih odbojkaških reprezentacija Srbije i Bugarske, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić izrazio je zadovoljstvo što konačno igraju u Banjaluci, te dodao da su fascinirani prijemom. 

"Bugarska je ozbiljna ekipa i ova utakmica će koristiti našem timu u brušenju forme pred Svjetsko prvenstvo. Takođe, zahvaljujemo predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku na pokroviteljstvu ovog meča i tome što je pokazao najiskreniji interes za rezultate naše muške i ženske ekipe", rekao je Gajić. 

Predsjednik Odbojkaškog saveza Srpske Milutin Popović rekao je da će meč Srbije i Bugarske dodatno popularizovati i podstaći razvoj odbojke u Srpskoj i u BiH. 

Popović je dodao da će se raditi na tome da se u Srpskoj odigra i meč muške seniorske ekipe Srbije. 

Kapiten Srbije Maja Ognjenović je izrazila zadovoljstvo što prvi put igraju pred banjalučkom publikom, naglasivši da se u Srpskoj osjećaju kao kod kuće. 

"Bugarska je sasvim adekvatan protivnik u pripremnoj fazi za Svjetsko prvenstvo i očekujemo pobjedu", poručila je Ognjenovićeva. 

Iz stručnog štaba Srbije poručili su da će im meč sa Bugarskom poslužiti da provjere formu, kao i da uvide na čemu treba još da rade kako bi što spremnije dočekali Svjetsko prvenstvo. 

Selektor Bugarske Ivan Petkov naveo je da za njegov mladi tim ovaj meč mnogo znači kada je riječ o pripremi za Svjetsko prvenstvo, jer je Srbija jedna od najboljih svjetskih reprezentacija. 

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Jaćimović pozvao je sve zainteresovane da prisustvuju ovom meču i uživaju u pravom sportskom spektaklu i da srpskim odbojkašicama požele srećan put i dobar rezultat na predstojećem Svejtskom prvenstvu u Japanu. 

"Zahvaljujući pokroviteljstvu predsjednika Srpske Milorada Dodika, kao i Ministarstvu porodice, omladine i sporta, potrudili smo se da zajedno napravimo dobre uslove za obje odbojkaške reprezentacije, kao i da sutra imamo veliki sportski spektakl", rekao je Jaćimović. 

Predstavnici Odbojkaškog saveza Srpske uručili su juče priznanja srpskim odbojkašicama Brankici Mihajlović i Tijani Bošković, koja je najbolji igrač Evrope i svijeta. 

Utakmica će početi u 17.00 časova.  

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.