Drugu godinu za redom

Odbojkašice Srbije formu bruse u Palama

19:41, 05.07.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Već drugu godinu za redom ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, ljetne pripreme obavlja u Palama. Predstoji im da se što bolje spreme za Evropsko prvenstvo, kao i kvalifikacije za Olimpijske igre naredne godine.

Nakon neuspjeha u Ligi nacija, u kojoj je selektor Zoran Terzić šansu dao mlađim igračicama, za nove izazove biće u najjačem sastavu.
  
"Sada je vrijeme da počnemo da igramo sa punom postavom, u smislu da te kvalifikacije odradimo kako treba, obzirom da su one izuzetno važne. Svi pričaju da je bitno te Olimpijske igre, a svi zaboravljaju da je jako važno da se kvalifikujemo. Kvalifikovati se u odbojci je veoma teško i biće to težak put, ali ja se nadam da ćemo se spremiti kako treba", istakao je Zoran Terzić, selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije. 

Odbojkašice poručuju da se rado vraćaju u Pale, ne samo zbog uslova za rad i gostoprimstva, već zbog činjenice da su prošle godine sa Pala stigle do svjetskog zlata. Nadaju se da će im i ove godine pripreme u Republici Srpskoj biti talične. 

"Sve sam to znala od ranije, ali drago mi je da su i ostale djevojke imale priliku da vide kakvu podršku imamo od ljudi sa Pala. Nadam se da ćemo se kao i prošle godine dobro pripremiti i ta dva takmičenja koja su nam važna dočekati spremno", rekla je Tijana Bošković, odbojkašica Srbije.

Ženska odbojkaška reprezentaciji Srbije u Palama će boraviti do 18. jula. Kvalifikacije za Olimpijske igre na programu su od drugog do četvrtog avgusta u Poljskoj. Srbija je aktuelni  svjetski i evropski šampion, kao i olimpijski vicešampion.