Odbojkaši Mladosti ponovo glavni favoriti za osvajanje titule prvaka BiH

  • 28.09.2020. 19:57

Ponovo su odbojkaši brčanske Mladosti glavni favoriti za osvajanje šampionske titule u Premijer ligi BiH, ali posljednje utakmice na turniru u Banjaluci pokazuju da i ostale ekipe imaju šta da kažu. 

Upravo o tome govorio je i trener višestrukog državnog prvaka Branko Mišić. Ciljevi su, kaže, kao i svake godine isti, iako je svjestan da će svi htjeti skalp njegovog tima.    

"Svi kažu lako je Mladosti, ali uvijek mijenjamo igrače, dovodimo nove. Imamo odgovornost da uvijek igramo dobro. Nije jednostavno uvijek biti na najvišem nivou, a sa druge strane imamo situaciju da ekipe poput Borca, Domaljevca ili Jedinstva žele da nas pobjede. Oni će sigurno dati 120 odsto svojih mogućnosti, a nama je nekad teško da pružimo maksimum", rekao je Mišić. 

Njegov kolega, iz tabora banjalučkog Borca Mišo Marjanović bio je zadovoljan izdanjem svoje ekipe protiv aktuelnog šampiona na jučerašnjoj utakmici. Poručuje da bi upravo takva igra mogla da bude dobitna kombinacija u predstojećoj sezoni.  

"Najzadovoljniji sam odnosom prema igri, vidim da momci imaju veliku želju. Nerviraju se, iako to ne bi smjeli u toku poena. Vidim da bi još grizli, ali još moramo da odradimo neke finese kako bi se borili za vrh", izjavio je Marjanović. 

Jedan od igrača od kojeg se očekuje da bude važan faktor u igri tima svakako je srednji bloker Miloš Popović. On se osvrnuo na nikad duži period bez takmičarskih utakmica, ali i same pripreme koje su, kako kaže, bile poprilično neobične. 

"Pripremni period mora da bude mnogo komplikovaniji i teži, mnogo smo više morali da radimo indivudualno. Opet, ovo je ekipni sport i suština jeste da se borimo jedni za druge na terenu. Na ovom turniru vidjeli smo da niko nije na najvišem nivou, ali to će doći na svoje tokom sezone", poručio je Popović. 

Prvo kolo u premijerligaškom društvu na rasporedu je predstojećeg vikenda. Upravo se Mladost i Borac sastaju na startu.