CEV Kup

Odbojkaši Mladosti bez četvrtfinala

  • 17.01.2019. 19:46

Iako im je pobjeda bila na dohvat ruke, odbojkaši brčanske Mladosti nisu uspjeli da nadjačaju švajcarski Lindaren ni u revanšu. Poraženi su sa 1:3 i tako ispali iz CEV takmičenja.  

Po setovima je bilo 24:26; 21:25: 25:21 i 18:25. Prvi set je bio odlučujući i nezvjestan do samog kraja. I baš kada se činilo  da će Brčačaci ostvariti istorijsku pobjedu i plasman u Čeledžu, napravili su dvije fatalne greške koje su ih skupo koštale. 

"Prvi set je bio fantastičan. Imali smo čak i set loptu da završimo taj set koji bi nas još više podigao. Možda, poslije toga ko zna šta bi bilo. Ali se događaju dvije greške u samoj završnici, dva vezana poena gdje smo izgubili direktno na njihov servis i poslije toga smo pali dole i nismo imali šanse da se vratimo, jer smo izgubili tamo 3:0, kaže Branko Mišić, trener OK „Mladost“ Brčko.

Švajcarci su zadovoljni otišli kući. Priznali su da su imali jakog protivnika. Brčaci su ih kažu  dobro namučili u oba meča. 

„Znali smo da će biti teško od početka. U prvom setu bili smo blizu poraza. Brčko je igralo dobro, ali mi smo bili za nijansu bolji, ali imali smo i više sreće. U drugom setu samo smo nastavili istim tempom , i sve je bilo jasno", rekao je Marko Klok, trener OK „Lindaren“, Amrisvil.

Mladost je prva muška ekipa u BiH koja se uspjela plasirati u osminu finala CEV-a. Bila je ovo šansa koju, kažu, nisu smjeli da propruste. Pred njima je nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH i odbrana titule bh šampiona. 

Тагови: