Ministarstvo civilnih poslova odbilo

Odbijen zahtjev RK Borac za finansiranje utakmice sa CSM Bukureštom

13:57, 12.03.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Ministarstvo civilnih poslova odbilo je zahtjev Rukometnog kluba Borac za sufinansiranje sportskih manifestacija, u prvom redu evropske utakmice protiv CSM Bukurešta sa obrazloženjem da za 2019. godinu nije raspisan javni poziv. 

Član Upravnog odbora Borca Vladimir Blagojević govorio je ovoj temi i nije krio razočaranje odbijenicom koja je stigla iz ministarstva. Podsjeća da su klubovi iz FBiH dobijali novac pa postavlja pitanje da li je ministarstvo civilnih poslova BiH u službi samo jednog entiteta. 

"RK Borac na međunarodnoj sceni osim grada predstavlja i Republiku Srpsku, kao i BiH, i zbog toga smo uputili zahtjev za organizaciju utakmice sa CSM Bukureštom. Klubovi koji su bili u istom takmičenju kao i mi, dobili su 30.000 KM. Naš zahtjev je odbijen, jer konkurs nije raspisan. I ranijih sezona imali smo isti problem kada su nam tražili dodatni papir, jer nam je, navodno, uvijek nešto nedostajalo, a sve u cilju da nas odbiju. Očigledno da tu vladaju dvostruki aršini. Željeli smo da ovo iznesemo u javnost kako bi im uputili kritiku i neka ovo bude naša reakcija, jer drugi način nemamo", rekao je Blagojević.

Banjalučani su obezbijedili novac za gostovanje u Bukureštu. Prva utakmica protiv ekipe CSM igraće se 23. marta u prestonici Rumunije, revanš je sedam dana kasnije u banjalučkom Boriku.