Prioritet za "vajld kard"

Od naredne sezone: ABA bez mjesta u Evroligi

  • 11.07.2019. 16:56

Šampion ABA lige od naredne sezone nema zagarantovano mjesto u Evroligi, ali će imati prioritet prilikom dobijanja specijalne pozivnice za elitno takmičenje.

Na sastanku u Minhenu odlučeno je da elitno klupsko takmičenje broji 18 klubova, ali je promijenjen način na koji će klubovi sticati pravo učešća u Evroligi. Od naredne sezone domaće lige više neće biti kvalifikacione, pa tako ni šampion ABA lige neće imati osigurano mjesto među najboljima.

Četiri mjesta koja su bila rezervisana za prvaka ABA lige i najbolje timove Španije, Njemačke i VTB lige, ne računajući vlasnike A licence, biće pretvorene u tri specijalne pozivnice.

U Evroligi će u narednoj sezoni igrati klubovi:

- 11 klubova sa A licencom: Real, Barselona, Baskonija, Fenerbahče, Efes, Panatinaikos, Olimpijakos, CSKA, Makabi, Žalgiris, Armani.

- dvije dvogodišnje specijalne pozivnice: Bajern, Asvel.

- tri jednogodišnje specijalne pozivnice

- dva kluba iz Evrokupa (šampion i vicešampion)

Ono što je bitno u ovom trenutku je činjenica da će ABA imati prioritet prilikom dobijanja specijalne pozivnice, što je na zvaničnom sajtu regionalnog takmičenja potvrdio potpredsjednik Domagoj Čavlović. Iz Evrolige su naveli da se to odnosi na šampiona. 

“U naredne dvije sezone šampiona ABA lige će imati mjesto u Evroligi. Čelnici elitnog takmičenja su izvršili nekoliko promjena, uključujući i promjene kada je riječ o dobijanju licenci za učešće u Evroligi. Po novim pravilama nijedno domaće takmičenje neće imati prohodnost ka Evroligi. ABA je jedina dobila garanciju da će sigurno imati jednu od tri specijalne pozivnice u naredne dvije godine. Sada je na nama da nivo ABA lige zajedničkim snagama podignemo na još viši nivo”, naglasio je Domagoj Čavlović.

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија