Mladen Grujičić

Očekujemo odobrena sredstva Savjeta ministara

  • 04.09.2018. 20:27

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je Srni da očekuje da će Savjet ministara uskoro uplatiti 500 hiljada KM koje je danas odobrio na sjednici uz uslov da Skupština opštine donese jednoglasnu odluku o utrošku tih sredstava.

Grujičić je naveo da su odbornici Skupštine opštine, na sjednici održanoj prije pet dana, usvojili program utroška tih sredstava. 

"Srpski i bošnjački odbornici usaglasili su prijedlog utroška sredstava i donijeli odluku da se utroše za asfaltiranje tri putna pravca i osposobljavanje liftova i stambenim zgradama jer od rata nijedan lift u zgradama nije funkciji", pojasnio je Grujičić. 

On je precizirao da je za odluku glasalo 19 odbornika i da samo jedan iz reda srpskog naroda zbog ličnih razloga nije glasao za ovu odluku. 

Grujičić je istakao da je u dopisu Savjeta ministara o dostavljanju prijedloga projekata za utrošak sredstava koja odobre traženo da se donese jednoglasna odluka Skupštine opštine, odnosno da je objašnjeno da to podrazumijeva da se odluka usaglasi između bošnjačkih i srpskih odbornika, i to je učinjeno. 

"Ne vidim razlog da se zbog uzdržanog glasa jednog odbornika, uslovljava realizacija odluke srebreničkog parlamenta o utrošku sredstava Savjeta ministara. Ako bude trebalo, mi ćemo na sjednici Kolegijuma Skupštine opštine za dva dana tražiti da se odbornici ponovo izjasne i da se donese jednoglasna odluka o utrošku tih sredstava", zaključio je Grujičić. 

Savjet ministara donio je danas odluke o izdvajanju sredstava iz klirinškog duga Rusije, a opštini Srebrenica odobrena su sredstva za prioritetne infrastrukturne projekte, utvrđene jednoglasnom odlukom Skupštine opštine Srebrenica u iznosu od 500 hiljada KM, saopšteno je iz Savjeta ministara. 

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија