NBA

Nurkić uspio što je malo ko do sada VIDEO

  • 02.01.2019. 12:54

Košarkaš Portland Trejlblejzersa Jusuf Nurkić uspio je da postigne ono što je pošlo za rukom malom broju igrača u istoriji NBA.

On je u pobjedi Portland Trejlblejzersa nad Sarkamento Kingsima imao 24 poena, 23 skoka, pet blokada, pet ukradenih lopti i sedam asistencija.

Kada igrač ima brojku pet u svim kolonama, Amerikanci to zovu "five by five", i to je najbolji pokazatelj koliko je košarkaš odigrao svestran meč.

Samo 13 igrača je uspijevalo da postigne tako nešto počev od 1976. godine. Na listi su: Džulijus Irving (dvaput), Hakim Oladžuvon (šest puta), Dejvid Robinson, Derik Koleman, Džamal Tinsli, Andrej Kiriljenko (triput), Markus Kembi, Nikola Batum, Drejmond Grin i Entoni Dejvis. 

Na listi je i Vlade Divac koji je imao 19 poena, 12 skokova, osam asistencija, pet blokada i pet ukradenih lopti. Divac je ovakvu statistiku ostvario 1995. godine u dresu LA Lejkersa protiv Filadelfije. 

Daleko se rjeđe stiže do "pet u pet", nego recimo do tripl-dablova koji su manje ili više redovna pojava. Ove sezone je to uspjelo jedino Entoniju Dejvisu (21. novembra), a jedini Trejlblejzer koji je to uradio prije Nurkića je spomenuti Batum. 

Međutim, bosanski centar je jedini u od 1983/1984. koji je u takvom uspjehu imao najmanje 20 poena i 20 skokova. Nurkić je sa linije penala je šutirao odlično 14/16, pogodio pet od deset šuteva.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.