Bespotrebna provokacija

Nurkić sa grbom tzv. Armije BiH i imenima vojnika došao na meč sa Jokićevim Denverom

  • 10.05.2019. 08:57

Košarkaš Blejzersa, Jusuf Nurkić, pojavio se sinoć na meču između Denvera i Portlanda sa majicom na kojoj su ispisana imena poginulih vojnika iz ratova devedesetih i grbom Armije BiH.

Na majici su ispisana imena: Izeta Nanića, Safeta Hadžića, Mehdina Hodžića, Midhada Hujdura, Hajrudina Mešića, Safeta  Zajka, Enver Šehović, Adila Bešića i Nesiba Malkića, koji u Bosni imaju status "heroja" iz rata sa Srbima.

Nakon toga se povela rasprava na Tviteru kada je jedan korisnik upitao "Kakvu to Nurkić nosi majicu", nakon čega je uslijedio odgovor da su to imena bošnjačkih heroja iz rata sa Srbima.

Jedan od korisnika je u odgovoru napisao da su to: "Heroji koji su ubijali Srbe u  Bosni, nevine žene i decu, ovo je provokacija za Jokića i Srbe koji gledaju utakmicu. Nadam se da će neko iz NBA lige reagovati, ovo je strašno".

Nakon što se podigla prašina oko skandala sa majicom, Nurkić je veoma brzo uklonio fotografiju sa svog Instagram profila. Ali ipak nedovoljno brzo.

Ekipa Denvera je izgubila meč, ali Nikola Jokić je ponovo odigrao nevjerovatnu partiju u kojoj je za nepunih 37 minuta stigao do 29 poena, 12 skokova i 8 asistencija, ali je imao i četiri izgubljene lopte. Susret je završio zbog šest faulova 52 sekunde prije kraja meča.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?