Novi trener Borca ima zadatak da podigne ekipu

Mikić: Jedva čekam prvu utakmicu

  • 14.11.2018. 19:42

U klubu sam 15 godina, ako je potrebna moja pomoć, uvijek sam tu za Borac rekao je ovo novi trener rukometaša banjalučkog kluba Mirko Mikić. Dugogodišnje lijevo krilo i vojnik Borca naslijedio je na klupi Bojana Unčanina kojeg su koštali loši rezultati na startu prvenstva. 

Borac je tek šesti na tabeli, poslije šest odigranih kola, a Mikić sada ima zadatak da podigne ekipe. Svi imamo svoj dio krivice kaže Mikić i dodaje da se nada pozitivnom šoku nakon ove promjene.

"Zahvalan sam i jedva čekam prvi trening i prvu utakmicu. Mislim da neće biti problem, odavno sam u klubu i sa ovim momcima. Sinoć sam razgovarao sa čelnicima kluba, mislim da je niz okolnosti uticao na rezultat. Ali mi sada igramo kao da se ništa nije promijenilo, do sada nije bilo najbolje, ali nadam se pozitivnom šoku" rekao je Mikić.

Debi će imati protiv Vogošće za tri dana u Čelendž Kupu. Dobro poznaje ovu ekipu, jer je zajedno sa Goranom Garićem predvodio tim sa klupe u ligaškom okršaju kada je Unčanin bio odsutan. Borac je tada slavio, a Mikić se nada istom ishodu i u narednom susretu. Ekipu dobro poznaje, jer je dvije godine na poziciji sportskog direktora.

"Nadam se i pričao sam sa nekim igračima, da će atmosfera biti sve bolja. Na tome ćemo graditi našu igru, na borbenosti i kolegijalnosti i da ćemo na taj način pokazati da trebamo biti bolje plasirani nego što jesmo" dodao je Mikić.

Potpredsjednik kluba Marinko Umičević poručuje da je Borac u teškoj situaciji. Igrači su danas trebali da dobiju zaostalu platu, ali kaže da moraju malo i oni da se zamisle u vezi sa svojim izdanjima i rezultatima.

"Stalno očekujemo titule, kako Borac da osvoji titulu sa ovakvim budžetom. Grad nam je dao 120.000, m:tel 100.000, Nova banka 100.000, predsjednik nam je dao ostavku. Dvorana nam je prazna, niko neće da dolazi, jer nema rezultata. Lakše je smijeniti trenera nego 20 igrača" rekao je Umičević

Umičević poručuje da ne planira da se prihvati funkcije predsjednika, te će Borac morati da se okrene nekom drugom. Doveo je u pitanje i svoj dalji rad u klubu.

"Razmišljam da dam ostavku, jer je klub rupa bez dna" dodao je Umičević.

Borac mora da se okrene svojim trenerima i svojoj školi, Mikić je dobio šansu, a prvi tim uglavnom čine igrači iz omladinske škole kaže Umičević i dodaje da novca nema za skupocjena trenerska imena ili igračka pojačanja. U Gospodskoj ulici se nadaju da će od utakmice sa Vogošćom sve krenuti uzlaznom putanjom. 

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм