UEFA

Novi mandat Aleksandru Čeferinu

  • 07.02.2019. 13:26

Slovenac Aleksandar Čeferin izabran je za predsjednika Evropske fudbalske unije /UEFA/ tokom godišnjeg kongresa ove organzacije u Rimu, čime je dobio novi mandat u trajanju od četiri godine.

On je odmah obećao drastično unapređenje evropskih klupskih takmičenja. 

"Radićemo zajedno sa svojim partnerima Asocijacijom evropskih klubova kako bismo dizajnirali klupska takmičenja budućnosti", rekao je Čeferin delegatima UEFA. 

Čeferin /55/ je izjavio da klupska takmičenja sada idu u korak sa vremenom, puna su uzbuđenja i intenziteta i da su otvorena, što će da unese novu dimenziju u evropski fudbal, javio je TASS. 

Predsjednik UEFA dodao je da će fudbalska unija učiniti sve da Svjetsko prvenstvo 2030. godine vrati u Evropu i da će pravilo poznato kao "finansijski fer-plej" biti unaprijeđeno. 

"Učinićemo fudbal poštenijim, usvojićemo pravila 'finansijskog fer-pleja' kako bismo uspostavili novu ravnotežu u Evropi", obećao je Čeferin. 

Čeferin je dodao da su prvobitni ciljevi "finansijskog fer-pleja" ostvareni i da su finansije "zdravije nego ikad". 

Slovenac je prvi put na ovu poziciju izabran 2016. godine, kada je na mjestu predsjednika UEFA zamijenio jednu od najvećih legendi u istoriji fudbala Francuza Mišela Platinija.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.