Premijer liga

Novi kiks Sitija, druga pobjeda Solskjera

  • 26.12.2018. 21:06

U drugom treminu popularnog "Boksing deja" Premijer lige favoriti su uglavnom bilježili pobjede, dok je šampion Mančester siti ponovo poražen.

Mančester siti je, poslije kiksa protiv Kristal Palasa u prošlom kolu i poraza, opet izgubio, ovoga puta od Lestera na gostovanju, sa 2:1.

Gosti iz Mančestera su došli do prednosti u 14. minutu preko Bernarda Silve, ali su "lisice" uspjele da izjednače vrlo brzo, samo pet minuta kasnije preko Olbrajtona.

Lester je od izjednačujućeg gola bio znatno bolja ekipa i imali su nekoliko izglednih šansi, ali nisu uspjeli da dođu do prednosti.

U drugom poluvremenu Siti se konsolidovao i preuzeo kontrolu utakmice, ali nije uspijevao da stvori šanse. "Građani" su napadali i imali daleko veći procenat posjeda, a Lesteru je bila potrebna samo jedna prilika da šokira Siti i dođe do pobjede.

Strijelac pobjedonosnog gola bio je Rikardo Pereira, desni bek domaćina, kojem je lopta "sjela" na volej, te Ederson nije mogao ništa da uradi sem da proprati loptu koja je završila u njegovoj mreži.

Glavni sudija meča Majk Din nije briljirao, a pred istek regularnog toga utakmice dodijelio je direktan crveni karton Fabijanu Delfu zbog nesmotrenog starta.

Mančester junajted bio je dosta uspješniji od gradskog rivala. Oni su ostvarili i drugu pobjedu pod novim menadžerom Ole Gunar Solksjerom, ovoga puta protiv Hadersfilda sa 3:1.

Strijelac prvog gola za "crvene đavole" bio je srpski fudbaler Nemanja Matić, koji je iskoristio odbitak poslije odbrane golmana protivnika i donio prednost svojoj ekipi.

Mreže su mirovale do 64. minuta kada se u listu strijelaca upisao Pol Pogba, koji je bio prezican i 14. minuta kasnije.

Trenutno lider šampionata Liverpul bio je veoma siguran na domaćem terenu, a ispaštao je Njukasl, koji je poražen sa 4:0.

Njukasl je "načeo" Dejan Lovren u 11. minutu i to je bio rezultat kojim se otišlo na poluvrijeme. Mohamed Salah je u 47. bio precizan iz penala, a strijelac trećeg gola za "redse" bio je švajcarski fudbaler Đerdan Šaćiri, koji je još jedanput potvrdio da se nalazi u fantasitčnoj formi.

Veoma ubjedljivu pobjedu ostvario je Totenhem, koji takođe "gazi" pred novogodišnjeg praznike. Njihov protivnik Bornmut kapitulirao je čak pet puta na Vembliju.

Fantastičan je bio mladi Kajl Voker-Piters sa čak tri asistencije u prvom poluvremenu, redom Eriksenu, Sonu i Lukasu.

U drugom poluvrijemenu upisao se i Kejn, kao i ponovo Son.

Kristal Palas i Kardif odigrali su neriješeno, bez golova, dok je Everton demolirao Barnli na gostovanju sa 5:1.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм