Aba liga

Novi kadrovski problemu za Igokeu pred dolazak Zvezde

  • 24.01.2020. 19:17

Problemi, problemi, problemi. Tako se može opisati ova sezona Igokee bez obzira što su Aleksandrovčani u trijumfalnom nizu. Problemi su prije svega kadrovski, jer iz sedmice u sedmicu trener Dragan Bajić suočava se na novim poteškoćama. 

Odavno nema Kariniauskasa i Tomasa, u Zadru nije igrao najbolji strijelac Von, a ove sedmice zbog viroze nisu trenirali Lešić i Gagić. Tako Bajić nije imao nijednog visokog igrača  ove nedjelje, a naredni rival je Crvena zvezda. Jedini evroligaš iz regiona u Laktaše dolazi sa imperativom pobjede. Beograđani su sebi dozvolili previše kikseva ove sezone tako da je sada svaka utakmica biti ili ne biti.

- Protivnik ima najbolju ekipu u posljednje, po mom mišljenju, sada to što su ušli u neke probleme je druga stvar. Dolaze u Laktaše po pobjedu kako bi se dokopali plejofa što je njihov cilj, a kasnije i osvajanje lige. Očekuje nas praznik košarke - rekao je Bajić. 

Utakmica nosi nekoliko specifičnosti. Zvezda je prije samo sedam dana imala veoma dobru situaciju u Evroligi, međutim, sa tri poraza u nizu značajno je umanjila šanse da se plasira među osam. Opet, u ABA ligi Beograđani nisu na svom nivou pa u završnicu sezone ulaze pod pritiskom. Četiri uzastopne pobjede izmamile su osmijeh na lice svih ljudi u Laktašima, međutim u Igokei dobro pamte poraz iz Pionira, najteži klupski u ABA ligi.

- Imamo motiv da se iskupimo za taj poraz. Sigurno da ga pamtimo. Sada smo u komfornijoj situaciji. Nećemo se predavati, poslije Zvezde nas očekuju Leotar i Budućnost, raspored je težak. Svoje šanse tražićemo u posljednja četiri susreta. Pokušaćemo da ostvarimo što veći broj pobjeda kako bi matematički obezbijedili opstanak - rekao je Bajić.

Utakmica sa Crvenom zvezdom je u ponedjeljak od 17 časova. Nije bajna situacija ni u redovima tima Dragana Šakote koji sinoć u Barseloni nije mogao da računa na pet igrača. Jedno je sigurno, dvorana u Laktašima biće ispunjena do posljednjeg mjesta.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута, очекују вас најновије информације и занимљивости из земље и свијета, интересантни гости и саговорници.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Емисија: Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.