Novi dres Juventusa - veliko iznenađenje

  • 01.08.2020. 21:34

Na portalu Footy Headlines pojavile su se garnitue dresova Fudbalskog kluba Juventus za sezonu 2020/21.

Juventus je u novoj garnituri dresova izašao večeras na dule protiv Rome. Posljednjih nekoliko godina dresovi Juventusa budili su razočarenje kod navijača Stare dame jer je očigledno bilo da tim sve više odstupa od klasičnih crno-bijelih dresova po kojima je klub prepoznatljiv.

Tako su se u ovoj sezoni pojavili sa dresovima bez klasičnih pruga, a razlog zbog toga je isključivo komercijalan. Prema istraživanjima koja je sprovodio italijanski velikan pokazalo se da prodaja dresova kaska za vodećim evropskim timovima kao što je Real Madrid, Mančester junajted, Bajern i drugi.

Tržište koje Stara dama gubi je uglavnom SAD i dijelovi Azije. Razlog zbog toga bio je što prema anketiranim navijačima, dresovi previše podsjećaju na uniforme koje nose sudije u drugim sportovima.

Ovoga puta Juventus vraća klasične pruge, ali sa dosta umanjenom crnom bojom koja je navijačima van Evrope predstavljala najveći problem.

Da Juventus želi osvojiti tržište pokazalo se još u ribrendingu klubskog grba koji je potpuno promijenjen na razočarenje navijača iz Italije.

Тагови: