Svjetsko prvenstvo 2022. godine

Nove optužbe protiv Katara: Evo kako su sabotirali rivale

07:20, 30.07.2018.
Izvor: Blic
Thumbnail
Fudbalska federacija Katara optužena je da je sabotirala rivale, Sjedinjene Američke Države i Australiju, prilikom dodjeljivanja organizacije Svjetskog prvenstva, koje će se održati 2022. godine.

Pojedinci koji su radili na kampanji Katara iznijeli su šokantne tvrdnje da su čelnici fudbalske asocijacije te zemlje platili jednog eminetnog profesora preko sedam hiljada evra kako bi napisao izvještaj u kome dovodi u pitanje sposobnost Amerike da organizuje ovako veliki događaj.

Takođe, njegova uloga je bila i da vrbuje novinare i blogere, koji bi pisali negativne tekstove o obje zemlje, kao i organizacija protesta na ragbi mečevima u Australiji.

U ostalim dokumentima navodi se da su učitelji fizičkog vaspitanja bili angažovani da napišu pismo jednom kongresmenu, u kome bi ga zamolili da novac za organizaciju Mundijala, bude preusmjeren u srednjoškolski sport, prenosi Blic.

Ovo nije prvi put da je Katar optužen za namještanje izbornog procesa, ali su sada isplivali novi detalji, koji su šokirali fudbalsku planetu, a koje fudbalski čelnici ove bliskoistočne države oštro demantuju.