Novak odustao od Madrida, za Rolan Garos se sprema u Rimu i Beogradu

  • 27.04.2021. 20:33

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković neće nastupiti na Mastersu u Madridu.

Španski mediji, predvođeni Markom, javljajaju da je najbolji teniser svijeta odustao od učešća na turniru u prestonici Španije, što znači da će Rafael Nadal biti prvi nosilac.

Teniski novinar Luiđi Gato piše i da će uoči Rolan Garosa, Novak Đoković nastupati na turnirima u Rimu i Beogradu na Serbia openu 2.

Odlukom da ne nastupi u Madridu Novak se pridružio Švajcarcu Rodžeru Federeru koji takođe neće učestvovati, iako se prije nekoliko nedjelja prijavio.

Đoković, koji je posljednji šampion Madrida će zadržati 500 poena (od ukupno 1.000) zbog novog sistema bodovanja ATP-a koji je uveden poslije pandemije korona virusa.

Ovakva odluka se i naslućivala poslije poraza Đokovića u polufinalu Serbia opena od Rusa Karaceva kada je poručio da su mu Grend slemovi prioritet.

Poslije Novakove odluke Rafael Nadal će biti prvi nosilac na Mastersu u Madridu, što će mu biti još jedna injekcija samopouzdanja nakon trijumfa u Barseloni i povratka na drugo mesto na ATP listi.

(Telegraf)

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.