Novak na prvom mjestu ATP liste do kraja godine

  • 05.08.2020. 13:26

Teniska sezona nije još nastavljena, ali već sada je jasno da će Novak Đoković biti na prvom mjestu ATP liste do kraja 2020. godine.

Iako ima samo 370 bodova više od Rafaela Nadala, srpskom asu na ruku idu dvije činjenice: promijenjeni sistem bodovanja, po kojem se računaju najbolji rezultati sa turnira od marta prošle godine, pa se samim tim poeni ne gube i drugo, otkazivanje mastersa u Madridu, što je bila jedina prilika za Španca da osvoji dodatne bodove za ATP listu.

Pošto Madrida neće biti, jer se situacija sa korona virusom ponovo pogoršava u Španiji, Nadal je ostao bez prilike da uveća bodovni saldo sve do kraja godine, pošto je prijavio da će igrati još na Rolan Garosu i u Rimu, gdje će braniti titule. A, to znači da dodatne bodove nema gdje da osvoji.

S druge strane, Đoković je najavio da će igrati na više turnira do kraja godine, a na gotovo svima može samo da poveća bodovni saldo i prednost u odnosu na konkurenciju.

Najprije, Novak će igrati na US Openu, gdje je prošle godine zaustavljen u osmini finala, u Sinsinatiju je dobacio do polufinala, na Rolan Garosu je igrao polufinale, dok je u Rimu bio finalista. Dakle, na svim tim turnirima, ako potvrdi nastup, najbolji teniser svijeta bi mogao da profitira.

Najveće je pitanje kada će ATP tur da odmrzne listu i kada će ponovo početi da računa nedjelje na vrhu. Novak Đoković je „zaleđen“ na 282 sedmice na tronu i nedostaju mu još četiri da stigne Pita Samprasa. I nema dileme da će se to desiti.

Ostaje onda juriš na rekord Rodžera Federera, koji je 310 nedjelja bio najbolji teniser svijeta. Bilo je realno da Đoković stigne Švajcarca ove godine, „mirisalo“ je na to, ali će taj zadatak morati da ostavi za 2021. godinu.

(mozzartsport.com)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић