Pogoršao poredu

Novak je pokidao trbušni mišić – i to skoro tri centimetra

  • 22.02.2021. 09:03

Svjetski "broj 1" deklasirao je Medvedeva sa 7:5, 6:2, 6:2 u jednom od svojih najboljih finala u "Rod Lejver areni" i, da neko nije gledao turnir od početka, mislio bi da je bilo sve u redu sa srpskim asom.

Međutim, poznato je da je protiv Tejlora Frica, prilikom jednog proklizavanja, osjetio bol u bočnom abdominalnom mišiću i bio blizu da preda turnir, ali je nakon osvajanja trofeja potvrdio da je u pitanju ruptura.

"Znam da mnogi sumnjaju, ali stvarno sam pokidao mišić. Nikada nisam to osjetio, ali je magnetna rezonanca pokazala kidanje", rekao je na konferenciji za mediji poslije finala, a na zvaničnom slikanju dan kasnije, otkrio i koja je težina povrede.

"Vratio sam se sa nove magnetne rezonance koju sam odradio jutros i oštećenje je veće nego kada se dogodila povreda."

Novak je poslije Frica igrao sa Milošem Raonićem i mnogi su tada komentarisali da možda jeste povrijedio trbušni mišić, ali da ga nije pokidao, sudeći po njegovom kretanju i udarcima. Do kraja takmičenja je, uz pomoć svog fizioterapeuta Ulisesa Badioa i turnirskih doktora, uspio da se dovoljno oporavi kako bi bio sposoban da igra.

Međutim, veliki napori na prvom grend slemu doveli su do pogoršanja povrede, a Đoković je otkrio i u kakvom je trenutnom stanju.

"Ruptura je trenutno 2,5 centimetra – 25 milimetara. Kada se povreda dogodila, bila je 1,7 milimetara", otkrio je srpski teniser.

Za kraj, potvrdio je da ga čeka pauza, ali sada može mirno da se oporavlja jer je osvojio 18. grend slem u karijeri i potvrdio da će oboriti rekord Rodžera Federera po broju sedmica na prvom mjestu ATP rang-liste.

"Ako je vjerovati doktorima, nije toliko loše, ali ću morati malo da pauziram kako bih se oporavio", zaključio je Đoković.

Već je poznato da će o načinu na koji se oporavljao tokom samog turnira biti objavljen i dokumentarni film.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)