Uzor mu Novak Đoković

Novak Jaćimović: Želim da budem broj jedan i svojim Vimbldon

  • 25.07.2019. 19:37

Sve je počelo prošle godine, kada se Snežana Jaćimović potrudila da svom sinu Novaku ispuni dječački san. Da upozna svog idola i imenjaka Novaka Đokovića. Priča se nastavila i ove godine na Australian Openu, kada je mali Novak imao priliku i da kratko trenira sa najboljim teniserom planete. Uzbuđenje ne skriva ni danas, a otkrio nam je i koji je važan savjet dobio od Novaka Đokovića. 

"Najbolji osjećaj na svijetu. Hoću da se zahvalim puno njemu i kako je bio dobar prema meni. Rekao mi je da uživam u životu. Dao mi je majicu i rekao evo ti Nole od Noleta", prisjeća se Novak jaćimović susreta sa Đokovićem. 

Svaki odmor u banjaluci mali Novak provede radno, pa se tako i ovog ljeta sa reketom i lopticom družio na terenima TK Mladost. Odigrao je i jedan turnir, a primjenjujući savjete koje je dobio od svog idola, sa turnira se vratio kao pobjednik. O šampionskom mentalitetu malog Noleta govore i jasni ciljevi koje je sebi već sada zacrtao. 

"Želim da budem broj jedan na svijetu i osvojim Vimbldon", jasan je mali Novak. 

A dok mali Nole ne ostvari svoj cilj, u porodici Jaćimović slavilo se osvajanje Vimbldona Novaka Đokovića. Nadaju se da će  njihov Nole stopama svog idola, zato mu podršku pruža cijela porodica. 

"Cijela familija i prijatelji svi već znaju i navijaju za Noleta. Svi vjerujemo u Novaka. On je rano počeo da se bavi tenisom, sam, i moramo da ga podržimo", kaže Svetlana Jaćimović, majka malog Noleta. 

Velika podršaka mu je i sestra Ksenija, koja dodaje da uživa u njegovim mečevima.

Novak se tenisom bavi od svoje treće godine, a uz ovakvu podršku I ljubav prema tenisu, mašta da dogura do tesniskih visina, mogla bi postati java.