Liga nacija

Njemci prokockali utakmicu, Holanđani do remija

07:17, 20.11.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
U okviru takmičenja Lige nacija, nije bilo previše iznenađenja osim Njemačke koja je prokockala sigurnu prednost nad Holandijom od 2:0 i na kraju završila sa remijem.

Njemci su bili sigurni u prvom poluvremenu gdje su apsolutno dominirali nad reprezentacijom Holandije. Prvi golovi uslijedili su u ranoj fazi meča gdje su izabranici Joakima Leva već u devetom minutu preko Vernera stigli do prednosti.

Deset minuta poslije na asistenciju Tonija Krosa, Njemačka osigurava prednost golom Sanea. Do kraja poluvremena a skoro i čitavog meča Njemačka je kontrolisala igru.

Ipak u posljednjim minutama utakmice šok Holanđana u 85. minutu kada je mrežu Nojera zatresao Promes.

Još pod utiskom primljenog gola, nespretna intervencija reprezentativaca Njemačke otvorila je mrežu iza Nojera još jednom. U 91. minutu gol postiže Van Dijk i sigurno bedovo Njemaca pretvara u nerješen ishod, 2:2.

U ostalim mečevima Češka odnijela minimalnu pobjedu protiv Slovačke, Danci su remizirali sa Ircima kao i Bugarska sa Slovenijom. Cipar je izgubio od Norvežana 2:0,  a Makedonija je bila ubjedljiva protiv Gibraltara sa velikih 4:0

Ostali mečevi:

Andora Latvija 0:0

Gruzija Kazahstan 2:1

Lihtenštaj Armenija 2:2