Vladan Milojević

Nismo bili uplašeni, gledali smo Salcburg u oči

  • 22.08.2018. 08:54

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević priznao je da ga raduje rezultat i partija tima u remiju protiv Salcburga (0:0), iako je mogao do pobjede.

Crvena zvezda i Salcburg odigrali su bez golova u prvom meču u Beogradu, pa će odluka o putniku u Ligu šampiona pasti u revanšu u Austriji.

"Glavni utisak su prazne tribine i koliko je bilo neobično. Bilo je teško, Salcburg je kvalitetan tim, a mi smo imali nekoliko dobrih šansi... Bez obzira na sve, svakako će plasman biti odlučen u Austriji", rekao je Milojević na konferenciji za medije poslije utakmice.

Nije želio da krije zadovoljstvo zbog rezultata, iako ističe da ekipa mora da ostane smirena.

"Izuzetno sam zadovoljan, a lako se donose pojedini zaključci. Salcburg je jako, jako ozbiljna ekipa, gledali smo ih u oči i nismo se plašili", navodi trener Zvezde.

Milojević se dotakao i oko povreda Lorenca Ebesilija i Vujadina Savića, koji je na poluvremenu zamijenjen.

"Ebesilio je povređen, učinićemo sve da se što pre vrati, videćemo... Savić duže vreme vuče povredu, imao je bolove i tražio je izmenu".

Trener Salcburga Marko Roze kaže da je rezultat bez golova ogledalo atmosfere u Beogradu.

"Prije utakmice sam rekao da nikome prazne tribine ne odgovaraju, čudna je bila atmosfera. Oba tima su se borila i 0:0 je najrealniji rezultat. Mojoj ekipi je falilo malo više rizika i vjere, dok se Zvezda skoncentrisala na duge lopte i prekide", rekao je Roze.

Iznio je i niz pohvala za junaka meča, golmana Salcburga Cicana Stankovića koji ima srpske korjene.

"Nije mu ovo najbolji meč u karijeri. Prošle sezone je u Kupu Austrije odbranio četiri penala. Pokazao je kvalitet i srećni smo što ga imamo".

On je dodao da se ne plaši činjenice da će veliki broj navijača Zvezde doći u Salcburg na revanš.

"Nije moj zadatak da ocjenjujem takve stvari, jasno je da u fudbalu navijači motivišu ekipu i daju snagu. Ne bojimo se, imamo dobar rezultat i pokušaćemo na svom terenu da pobijedimo", zaključio je Roze, konstatujući da oseća veliki pritisak, ali da će uraditi sve da ga smanji.

Revanš je za osam dana u Austriji.