Rolan Garos

Nišikori "slomio" Đerea nakon četiri i po sata

17:44, 31.05.2019.
Izvor: Srpskainfo.com
Thumbnail
Velika šteta! Laslo Đere je odigrao sjajan meč na Rolan Garosu, ali je nakon četiri sata velike borbe i pet setova poražen od Japanca Kei Nišikorija sa 2:3.

Teniser iz Srbije je imao 3:0 u petom setu (dva napravljena brejka) a u finišu ga je stigao umor i napravio je čak 15 neiznuđenih grešaka, pa ga je to koštalo pobjede.

Teniser iz Srbije je imao problem sa servisom u prvom setu. Njegovi udarci nisu imali potrebnu jačinu, a Japanac je napravio dva brejka i poveo.

Đere je u drugom setu pokazao koliko je mentalno jak. Nišikori je prvi došao do brejka, imao je 3:1, ali je Laslo uzvratio i došao do izjednačenja. Onda je u taj brejku bio potpuno smiren, spasio je set loptu i izjednačio na 1:1.

Japanac je u trećem setu bio siguran i nije dozvolio teniseru iz Srbije da zaprijeti. Odigrao je Kei veoma dobro u polju i usješno riješio duge razmjene udaraca.

U nastavku je Đere podigao nivo igre. Čim je proradio servis, Kei se našao u problemu. Na startu je Japanac imao loš servis , što je Laslo kaznio sa dva brejka i poveo 3:1. Kei je napadao imao tri brejk lopte, ali je Đere sve izdržao i izjednačio.

Na startu petog seta Japanac nije uspio da zadrži svoj servis. Đere je napravio dva brejka i poveo sa 3:0. Uporni Nišikori se nije predao. Uspio je da vrati jedan brejk i smanji na 2:3.

Teniser iz Sente je uspio da sačuva servis i povede 4:2, ali se zatim u njegovoj igri osjetio umor. U tim momentima djelovao je dekoncentirano.

Nekoliko loših udaraca, neiznuđenih grešaka i Kei je prešao u vođstvo 5:4. Đere je uspio da se vrati u meč došao je do izjednačenja, ali su ga zatim skupo koštale neiznuđene greške. Na kraju je Japanac velikim preokretom slavio 8:6.

Rival u narednom kolu Japancu je Beno Per iz Francuske.