Boris Beker

Nisam siguran da će Đoković nadmašiti Federerov rekord

14:50, 23.02.2019.
Izvor: B92
Thumbnail
Bivši trener Novaka Đokovića, Nijemac Boris Beker, nije siguran da će najbolji teniser svijeta uspjeti da nadmaši rekord Rodžera Federera od 20 Grend slem titula.

Beker, koji je u karijeri šest puta osvajao najveće titule, kaže da mnogo toga mora da se poklopi da bi Đoković uspio u svojoj namjeri.

"Odgovor je da postoji mogućnost da Novak stigne Rodžera, ali mnogo toga još mora da se dogodi. Da, on je osvojio tri najveća pehara zaredom, ali je prije toga imao sušan period od dvije godine", upozorio je Beker.

On je takođe rekao da je nezahvalno prognozirati šta će se događati do kraja ove sezone.

"Tenis će ćudljiv i osjetljiv, nikad ne znate šta može da se dogodi. Mnogo toga mora da bude na svom mjestu kod Novaka na privatnom i igračkom planu", dodao je trostruki šampion Vimbldona.

Boris kaže da je Novak trenutno igrač broj jedan i da ga raduje da je ponovo u dobroj formi.

"Za Novaka, ovo je savršen momenat. U svoj je ritmu i nadam se da se ništa neće dogoditi u međuvremenu. On ima šampionski mentalitet i to je nešto što ne možete da izgubite. Vratile su mu se radne navike, disciplina, želja i ljubav prema igri. Bilo se samo pitanje kada će opet početi da pobjeđuje. Kada je u svom modu, zaista je veoma, veoma dobar", zaključio je Beker.