Bar

Nikola Vučević okupio najtalentovanije košarkaše Crne Gore

  • 22.06.2019. 20:07

Bar je, i ove godine, ugostio najtalentovanije mlade košarkaše iz Crne Gore. Nji šesdesetak, sticalo je nova košarkaška znanja na drugom kampu koji je organizovao najbolji crnogorski košarkaš Nikola Vučević. Mališani su trenirali dva puta dnevno, a kako sami kažu, svaki trening bio je zlata vrijedan.

"Organizacija je odlična kao i treneri. Imamo od koga da naučimo. Igramo košarku, i dobro se zabavljamo", kažu polaznici kampa "Nikola Vučević

Polaznike kampa, obišli su Bogdan Bogdanović i Filip Barović, pa su tako mališani, iz prve ruke mogli da čuju da je rad jedini prečac ka košarkaškom uspjehu. A za dobar rad na kampu, bilo je zaduženo nekoliko trenera koji nisu štedjeli svoje znanje, sve sa jednim ciljem.

"Pokušavamo da im raširimo ljubav prema košarci i da odu kući sa novim iskustvima, da imaju motiv da nastave sa treningom, i da jednog dana krenu stopama Nikole Vučevića, pa da završe u NBA ligi, što bi bio veliki uspjeh za crnogorsku košarku", kaže Dragan Radović, košarkaški trener.

Iako još uvijek aktivan na terenu, crnogorski košarkaš Vladimir Mihajlović, se odlično snašao i u trenerskoj ulozi. Hvali inicijativu Nikole Vučevića koja se kako kaže, pokazala kao pun pogodak.

"Zaista je sjajan Nikolin gest da okupi ove mlade momke, i da im kroz šalu i zabavu, nametnemo prave sportske vrijednosti i disciplinu", kaže Vladimir Mihajlović, košarkaš i trener na kampu Nikola "Vučević".

Glavni “krivac” Nikola Vučević, i sam je nekada bio polaznik sličnih kampova, koji su mu, ne krije, pomogli da postane ono što je danas-jedan od najboljih košarkaša planete. Nikola kaže da je na ovu ideju došao odavno, ali da je prošle godine konačno uspio da u djelo sprovede sve svoje zamisli. 

"Ima djece na kojoj se odmah vidi da vole sport. Dobro rade i željna su znanja. Ipak, ima i onih koji se dvoume, pa smatram da, ako sa ovog kampa poneseu neko pozitivno iskustv, ako upoznaju nekog od svojih košarkaških idola, vide kako rade druga djeca, onda dobiju motivaciju da nastave da se bave sportom. Smatram, da je sport odlična stvar za djecu, pa čak i ako ne odluče da krenu tim putem, da je odličan za njihov razvoj. Pogotov timski sportovi, u kojima se stvaraju prijateljstva za čitav život. Kroz kamp ne pokušavam samo da ih učim košarkaškim stvarima, nego se trudim da ih naučim kako da se ponašaju kroz život i da poštuju svoje saigrače i trenere", kaže Nikola Vučević.

Nikola se potrudio da kamp za mališane bude potpuno besplatan, a polaznici su bili dužni jedino da se odazovu na poziv. Ko zna, možda medju njima, jednog dana-bude I onaj koji će da naslijedi Vucevica na NBA parketima, ponukan formulom za uspjeh naučenom na kampu: svakodevni rad i volja za treninga. 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић