Tripl-dabl bez promašaja

Nikola Jokić upisao se u istoriju NBA

12:15, 21.10.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Srpski košarkaš Nikola Jokić prethodne noći upisao se u istoriju NBA lige, pošto je u pobjedi "Denvera" protiv "Feniksa" zabilježio tripl-dabl bez promašaja.

Jokić je postigao 35 poena, od čega je iz igre šutirao 11/11, zabilježio je 12 skokova, 11 asistencija, četiri ukradene lopte i jednu blokadu za 30 minuta koliko je proveo na parketu. 

On je tek treći košarkaš u istoriji NBA lige koji je imao najmanje 35 poena, 12 skokova, 11 asistencija i četiri ukradene lopte, nakon legendarnih Karima Abdula DŽabara i Lerija Birda. 

Jokić je postao tek peti igrač sa tripl-dablom bez promašaja iz igre. Prije njega to su uradili Vilt Čemberlen tri puta, Drejmond Grin dva puta, Bo Autlo i Rasel Vestbruk. 

U pobjedi "Denvera" protiv "Feniksa" 119:91, Jokić je ostvario prvi tripl-dabl u sezoni, a prošle sezone ih je imao deset i ispred njega su bili samo Ben Simons, Lebron DŽejms i Vestbruk. 

Srpski košarkaš je u februaru zabilježio najbrži tripl-dabl u istoriji NBA lige za samo 14 minuta na terenu protiv "Milvokija", kada je meč završio sa 30 poena, 17 asistencija i 15 skokova. 

Jokić je ljetos potpisao novi ugovor sa "Denver Nagetsima", po kojem će za pet sezona zaraditi 146,5 miliona dolara, čime je postao najplaćeniji srpski sportista svih vremena. 

U protekle tri sezone Jokić se istakao kao jedan od najboljih centara NBA lige, a posebno je skrenuo pažnju jedinstvenim dodavanjima. 

Prošle godine je prosječno bilježio 18,5 poena uz 10,7 skokova, 6,1 asistencija i 1,2 ukradene lopte za 32,5 minuta po meču na 75 utakmica.