Strašna osveta

Nikola Jokić se revanširao Gregu Popoviču VIDEO

  • 29.12.2018. 09:09

Nikola Jokić i strateg San Antonija Greg Popovič imaju poseban odnos. On je malo bio "poljuljan" prije dva dana, kada je slavni strateg sveo srpkog centra na samo četiri poena. Revanš je serviran onako, na naš košaraški način – uz malo magije i daleko više riješenosti da se pokaže kako stvari, zapravo, stoje.

Jokić je u srijedu muku mučio u Teksasu, gdje je u porazu Denvera od 111:103 pogodio samo jedan šut iz igre. Sada?

Sada je Nikola Jokić postigao 21 poen, imao devet asistencija, devet skokova, a tom umalo tripl-dabl učinku, do kog je stigao šutirajući 9/10 za dva, a 1/4 za tri, dodao je i nekoliko čarolija. U svom stilu, kada asistencije postanu nerješiva enigma za rivale, bilo da su u pitanju neočekivana lob-dodavanja iz pozicija kada se čini da je šut neminovan, bilo da su u pitanju "dupli-pasovi", ili vrteška na koju se stavlja rival, u ovom slučaju Jakob Poeltl.

Denveru, međutim, nije bilo lako da se revanšira. Em je je naspram sebe imao tim koji je u velikom naletu (osam pobjeda u posljednjih deset nastupa), em je to bio rival koji je samo dva dana ranije odbranom potpuno zaustavio vođu Nagetsa, em su nove povrede počele da urušavaju kadrovsko stanje domaćina. Jer, pored već duže vremena odsutnih startera Pola Milsapa, Vila Bartona i Gerija Herisa, ali i pojačanja koje tek treba da debituje, plejmejkera Ajzee Tomasa, još dva igrača su doživjela peh.

Džamal Marej, koji se naslađivao Jokićevim asistencijama, a uz sopstvene bravure dogurao do 31 poena, osjetio je bol u skočnom zglobu zbog kog je najprije krenuo ka tunelu koji vodi ka svlačionicama, a onda se ipak vratio. Malik Bizli, koji je ubacio 21 poen Sparsima, nije mogao da se vrati kada ga je, takođe, skočni zglob natjerao na bolnu grimasu.

Pa opet, iako su Nagetsi umalo ispustili "plus 18" iz prvog poluvremena, a bez Jokića ostali kada je na minut i po prije kraja dobio šestu ličnu grešku, Denver je izdržao.

Uz malo neizbježne drame.

Nikola Jokić u nevjerici poslije odluke sudije da mu dosude šestu ličnu grešku.

Sparsi su disali za vratom domaćinu. Prilazili na "minus 2". Imali osam slobodnih bacanja u posljednjih 108 sekundi. Ali, iako su najbolji NBA tim po realizaciji penala, pogodili su ih samo polovinu, četiri.

Imali su i šut za izjednačenje, kada je Greg Popovič osmislio akciju za Brajana Forbsa. Jokićev saigrač Trej Lajls se pobrinuo da od iznenađenja ne bude ništa.

Savladavši Sparse, Denver se vratio na vrh Zapadne konferencije. Njegov najbolji strelac na ovom meču, Džamal Marej, svjestan je da to baš i ne bi bilo moguće da srpskom centru ostatak ekipe nije pomogao da revanš San Antoniju prođe kako je prošao.

" Mi smo već u plej-of mentalitetu. Morali smo da podešavamo neke stvari brzo, jer smo željeli da mu damo više prostora za igru", istakao je Marej.

A dati Jokiću više prostora za igru znači i prizvati onu ovdašnju košarkašku magiju. Odatle i "dupli-pas", i lob-asistencije, i sluđivanje čuvara koji ne zna gdje je lopta. Odatle i Denver na vrhu Zapada.

Rezultati:

Indijana – Detroit 125:88

Šarlot – Bruklin 100:87

Vašington – Čikago 92:101

Orlando – Toronto 116:87

Minesota – Atlanta 120:123 (produžetak)

Nju Orleans – Dalas 114:112

Majami – Klivlend 118:94

Feniks – Oklahoma Siti 102:118

Denver – San Antonio 102:99

LA Lejkers – LA Klipers 107:118
 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.