Nekadašnji najkorisniji igrač ABA lige

Nikola Janković novo pojačanje Partizana!

  • 31.12.2018. 19:37

Nekadašnji najkorisniji igrač ABA lige i doskorašnji igrač španskog Košarkaškog kluba "Estudijantesa" Nikola Janković potpisao je danas ugovor sa beogradskim "Partizanom".

Janković je u "Estudijantesu" odigrao prvi dio tekuće sezone, saopšteno je iz Košarkaškog kluba "Partizan". 

Novi centar crno-belih je prošle sezone igrao za tursku "Sakariju", a tokom karijere je nastupao i za "Olimpiju", "Mega Leks", "Šarlroa" i "Pepinster". 

Janković je košarku počeo da trenira u klubu "Ekonomac" iz Vranja, odakle je prešao u mlađe kategorije FMP "Železnik", a zatim i "Crvenu zvezdu". 

Nakon što je 2012. odbio da potpiše ugovor klubom iz Beograda prešao je u belgijski "Spiru Šarlroa", a od 2013. do 2015. bio je na pozajmici u belgijskom klubu "Vervje-Pepinsteru". 

U sezoni 2015/16. bio je igrač "Mega Leksa" i sa njima je osvojio Kup "Radivoja Koraća". U narednoj sezoni nastupio je za "Union-Olimpiju" sa kojima je osvojio oba domaća trofeja, a bio je i proglašen za najkorisnijeg igrača Jadranske lige i Kupa Slovenije. 

Na Evropskim prvenstvima za juniore okitio se dvema medaljama - srebrnom 2011. i bronzanom 2012. godine, dok je 2013. godine bio dio selekcije koja je na Svetskom juniorskom prvenstvu došla do srebra. Godine 2014. osvojio je još jednu bronzu - ovoga puta sa mladom reprezentacijom na Evropskom prvenstvu.

Тагови:
  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)