Teniser Srbije

Nikola Čačić za ATV: Osvajanje ATP kupa je nezaboravno iskustvo

  • 15.01.2020. 19:56

Nikola Čačić, debi za tenisku reprezentaciju Srbije poredi sa ostvarenjem sportskih snova. Na ATP kupu koji se igrao u Australiji, teniser rodom iz Čelinca, sa svojim saigračima iz reprezentacije, Novakom Đokovićem, Viktorom Troickim, Dušanom Lajovićem i Nikolom Milojevićem, domogao se pobjedničkog pehara u premijernom izdanju ovog takmičenja koje, već sada slovi, za nezvanično svjetsko prvenstvo.

Nikola je u trofej uklesao svoj doprinos. Igrajući dubl sa Troickim, koji mu je kako kaže bio od velike pomoći sa svojim savjetima, ostvario je četiri pobjede u dresu Srbije, a za ATV ne krije da će sve ono što mu se dešavalo minulih dana pamtiti za čitav život. 

"Nezaboravno iskustvo za mene. U Brizbejnu smo bili svi zajedno u kući i provodili smo skoro 24 sata zajedno, bili na okupu. Atmosfera je bila odlična, van terena i na terenu, kao što se moglo vijdeti. Provoditi vrijeme sa timom je veliko iskustvo za mene i nadam se da će mi ovo iskustvo pomoći u daljoj karijeri", rekao je Nikola Čačić.   

Nikola hvali organizaciju ATP kupa, a posebno srpske navijače koji su u Brizbejnu i Sidneju, kako kaže napravili nezaboravnu atmosferu koja je nosila tenisere Srbije do trofeja. Za najboljeg među njima, Novaka Đokovića, Čačić priča u superlativu i kaže da je na terenu pokazao da u sjajnoj formi dočekuje prvi gren slem turnir ove sezone. Nikola, svoju, nastavlja poptuno posvećan dubl konkurenciji, a ističe da je već s početkom godine napravio ogroman korak ka ovosezonskom zacrtanom cilju. 

"Ciljevi za ovu sezonu su mi da uđem u 50 na svijetu, trenutno sam 73. To su mi bili ciljevi pred start sezone, ali evo već poslije nedelju dana sam se spustio skoro 20 mjesta, tako da taj cilj možda mogu jako brzo da ostvarim. Ali idemo korak po korak. Takođe mi je cilj da nađem stalnog dubl partnera s kim bih mogao da igram", dodaje Nikola.

Kaže da veliku zahvalnost duguje svom najboljem prijatelju Dušanu Lajoviću koji, otkriva, samo zbog njega igra dubl mečeve kako bi Nikola, što prije ušao u prvih 50 na ATP listi, a septembra prošle godine osvojili su trofej u kineskom Čengduu. 

U Čelinac i Banjaluku, kaže, doći će čim uhvati malo slobodnog vremena. Ovaj put, sa novom crticom u svojoj biografiji u kojoj će za svagda da piše da je kao član reprezetnacije Srbije pokorio planetu. 

Тагови: