Nejmar da Silva

Nikad nisam želio da nosim "desetku" Brazila

17:35, 18.10.2018.
Izvor: B92
Thumbnail
Zvijezda Pari Sen Žermena, Brazilac Nejmar da Silva, otkrio je kako mu nikada nije bila želja da nosi dres sa brojem deset u reprezentaciji svoje zemlje.

Dres sa ovim brojem nosila su slavna imena poput Pelea, Rivalda, Ronaldinja, Kake i Zika, a sada ga "duži" napadač kluba iz Pariza.

Ipak, Nejmar tvrdi kako njegov izbor nije bio da nosi dres sa tim brojem. U Brazilu se po tradiciji "desetka" dodjeljuje najboljem igraču, a Nejmara je morao da ubjeđuje saigrač da je prihvati.

"Prije Kupa konfederacija 2013. godine, tadašnji selektor Luis Felipe Skolari je dijelio brojeve i ja sam mu rekao kako želim broj sedam ili broj 11. Dani Alveš me je samo pogledao i rekao, ti si desetka, oblači to. Moraš ovo da iskoristiš", izjavio je Nejmar.

Nejmar sada nosi "desetku" i u Pari Sen Žermenu. Uveliko je opravdao povjerenje jer je treći najbolji strijelac u istoriji reprezentacije. Sa 26 godina, postigao je ukupno 59 golova za "selesao", a zaboilježio je već 94 nastupa u nacionalnom timu.

Nejmar je otkrio i zašto je želio "sedmicu".

"Moj idol oduvijek je bio Robinjo i otuda sam i u Santosu želio da nosim sedmicu na leđima", priznao je brazilski fudbaler.