Traže istinu o njegovoj smrti

"Nije umro, ubili su ga": Argentinci izašli na ulice zbog Maradone

  • 11.03.2021. 10:38

Stotine argentinskih fudbalskih navijača demonstriralo je u Buenos Ajresu zahtijevajući pravdu za čuvenog fudbalera Dijega Maradonu, koji je umro 25. novembra prošle godine pod okolnostima koje su pod istragom.

"Maradonu su stavili da umre i to nije fer, nije fer da čovjek koji je tako puno dao Argenticima završi na taj način", rekao je Abel Čorolke /44/, taksista, agenciji AFP.

Maradona je umro u 60. godini od srčanog udara nakon operacije na mozgu zbog krvnog ugruška.

Istražioci analiziraju terapiju i proces liječenja Maradone u periodu pred smrt kako bi utvrdili da li ima osnova za krivičnu prijavu ili tužbu zbog nemara, što može biti kažnjeno sa do 15 godina zatvora.

Protesti su organizovani preko društvenhm mreža pod sloganom "Pravda za Dijega, on nije umro, on je ubijen".

U protestima su učestvovale i njegove dvije odrasle ćerke Dalma i Đanina, kao i najmlađe od petoro djece Dijego Fernando /8/, ali su oni morali da napuste skup zbog pojačanih tenzija.

Masa je u jednom trenutku počela da uzvikuje prijetnje smrću protiv Matijasa Morle, Maradoninog posljednjeg advokata, koji je odredio medicinski tim koji ga liječio do smrti.

Maradona je operisan 3. novembra, samo četiri dana nakon 60. rođendana.

Maradona se tokom života borio protiv zavisnosti od alkohola i kokaina. Imao je probleme sa jetrom, bubrezima i kardiovaskularnim bolestima.

Panel eksperata, koji čine 10 specijalista i još 10 koje su izabrale zainteresovane strane, iznijeće svoje zaključke o uzroku smrti Maradone za dvije do tri sedmice.

Maradonin neurohirurg Leopoldo Luke, psihijatar Augustina Kosačov i psiholog Karlos Dijaz su pod istrgaom, kao i dvije medicinske sestre, korodinator njege i medicinski koordinator, navodi AFP.

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија