Ostvariti kontakt sa SEHA ligom

Nije poznato koliko klubova ispada iz Premijer lige BiH

  • 21.05.2019. 19:59

Još uvijek nije poznato koliko klubova će napustiti Premijer ligu BiH i kako će ista izgledati naredne sezone. Stavovi su se približili na sastanku Upravnog odbora u Bugojnu, a sve bi trebalo biti poznato naredne sedmice. 

Prijedlog Rukometnog saveza Republike Srpske je da ligu naredne godine čini 16 klubova, plus šampion koji bi nastupao u SEHA ligi. Klubovi iz RS zasjedaće u petak i izjasniće se po ovom pitanju.   

- Mi sad u FBiH imamo dvije prve lige i oni traže da dva njihova kluba uđu u Premijer lige BiH. To je njihova interna stvar, ali tako ne može. Mi imamo Prvu i Drugu ligu, isto tako možemo reći da imamo dva jednaka takmičenja i tražimo isto što i oni - rekao je predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Mariniko Umičević.

Ako se prihvati prijedlog da Premijer liga broji 16 klubova, to znači da bi Slavija i naredne sezone igrala u ovom takmičenju, a promociju bi izborio i šampion Srpske. Postoji prijedlog da se pokrene i Premijer liga B, ali to je još uvijek na dugom štapu. Klubovi koji se naredne godine budu takmičili u ligama pod okriljem RS RS biće oslobođeni kotizacija.

- Dogovorili smo da m:tel bude sponzor Prve lige Republike Srpske. On ći dati 20.000 KM, za sezonu, dakle 2.000 svaki mjesec. Cilj je da skupimo 100.000 KM - rekao je Umičević.

Umičević smatra da se mora ostvariti kontakt sa SEHA ligom, jer BiH kao jedan od osnivača nema dobar položaj tamo. Ponovio je da Borac sa sadašnjim budžetom, ako bi osvojio titulu, nema šta da traži protiv mnogo bogatijih klubova u SEHA ligi.  

Тагови: