Evrokup

Nevjerovatan preokret Partizana: Perkins pogodio za pobjedu, živi nada za četvrtfinale!

  • 03.02.2021. 22:33

Košarkaši Partizana u nevjerovatnom meču 4. kola grupe F Top 16 Evrokupa poslije velikog preokreta pobijedili su ekipu Lokomotive iz Krasnodara rezultatom 71:69 i zadržali šanse da se plasairaju u plej-of. 

Crno-bijeli su nadoknadili minus 18 iz prvog poluvremena i u uzbudljivom finišu zahvaljujući košu Džoša Perkiusa četiri sekunde prije kraja ostvarili izuzetno bitan trijumf.

Prvo je Perkins na 32 sekunde do kraja pogodio trojku za izjednačenje, a onda je Markus Pejdž oteo loptu gostima. Partizan je imao napad za pobjedu. Perkins je na kraju bio apsolutni heroj!

Pogodio je za dva poena na četiri sekunde do kraja.

Mnogo je znoja moralo da bude proliveno kako bi do preokreta došlo i tako produžetka nade za plasman u narednu fazu. Za to će biti potrebna pobjeda protiv Trenta u narednom kolu, koje je na programu tek za mjesec dana, zbog obaveza klubova u domaćim kupovima. Ali uz igru kakva je prikazana u drugom poluvremenu, Partizan bi morao da izađe na teren u svakom narednom meču.

Za razliku od uvodnih 20 minuta kada je odigrana katastrofalna odbrana, crno-bijeli su u drugom poluvremenu zablistali. Lokomotiva ništa nije mogla da pogodi, iako se igralo veoma brzo. Sa druge strane, crno-bijele je konačno krenuo šut, pa je sve bilo dosta lakše. Procenti su porasli, razlika se topila i ostvarena je ogromna pobjeda.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Tomas sa 23 poena, Jaramaz je postigao 11, a Perkins i Veličković po 9.

U ekipi Lokomotive Kraford je postigao 16 poena.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.