ATV u jednoj od najbučnijih dvorana

Nestvarne scene NBA meča između Golden Stejta i Denvera

  • 03.04.2019. 18:01

Red navijača pa red roštilja, tako nepuna tri sata pred početak utakmice izgleda plato podno Orakl arene u Ouklendu. Šaroliko društvo strpljivo je mililo ka ulazu u dvoranu u kojoj svoje domaće utakmice igraju košarkaši Golden Stejta, a na onu sa Denverom našeg Nikole Jokića, na parket najstarije dvorane u NBA ligi, zakoračila je i naša ekipa.

I dok su Kevin Djurent i Stef Kari u ritmu muzike i uz ovacije navijača “namještali” ruku na zagrijavanju, u centru za medije prisutni američki novinari, privodili su kraju analizu predstojećeg duela koji je na kraju pripao domaćinu, ekipi Golden Stejta. 

Da trenutno nisu u formi, kasnije će da prizna i trener Denvera, Majk Meloun. Ipak u Denveru su zadovoljni cijelokupnom sezonom u kojoj su se izborili za status jedne od najboljih ekipa Zapadne konferencije. Nikola Jokić najzaslužniji je za uspjeh ekipe iz Kolorada, ali skromno zasluge dijeli na ravne časti. 

"To sve zavisi od tima. Kako igra tim, tako ćeš i ti da igraš. Igramo malo više ove sezone, i lopta je malo više u mojim rukama. Dobio sam više mogućnosti da poentiram i da asistiram saigračima i koristim te minute", rekao je Nikola Jokić.

Poštujući onu da se u goste ne ide praznih ruku, u svlačionicu Denvera, naša ekipa stigla je sa poklonom za Nikolu, pa je tako srpski košarkaš sa zadovoljstom zadužio “svoj” dres rukometnog kluba Borac. 

Društvo u Denveru, Jokiću pravi i Ognjen Stojaković, koji je pomoćni trener u ovom klubu i koji nema dilemu-Nikola jednog dana može da postane najbolji igrač u NBA ligi.

“Što se njega tiče, sa svojom košarkaškom inteligencijom i znanjem je među najboljim igračima u ligi. Ono gdje ima najviše prostora za napredak je iskustvo u igri koje dolazi sa godinama", kaže Ognjen Stojaković, pomoćni trener u Denveru.

Denver će, kako sada stvari stoje ligaški dio sezone da završi na drugom mjestu. Glavni trener ekipa Majk Meloun, kaže da ga raduje što Jokić iza sebe ima sijasest odličnih igara, ali upozorava na pad forme čitavog tima pred plej of fazu.

“Nikola iza sebe ima odličnu sezonu. Nastupio je na Ol star utakmici, a sada će da igra i svoj prvi plej of. Ipak, naša ekipa u posljednje vrijeme ne igra baš sjajno, i evidentno je da smo u padu forme. Moramo da pronađemo način da izađemo iz krize, a poznavajući Nikolu ja znam da će on da nastavi da igra u visokom ritmu", kaže Majk Meloun, trener Denvera.

Nakon utakmice u Ouklendu, košarkaši Denvera su produžili za San Antonio, a naša ekipa vratila se u svoju američku bazu.

Тагови:
  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм