Prvenstvo BiH: Nepoznanica pred posljednje kolo, kraj sezone ili završni turnir?

  • 02.06.2021. 19:41

Pred posljednje kolo neizvjesno je na koji način će biti završeno prvenstvo BiH. I dok je na snazi odluka Upravnog odbora da o šampionu odlučuje završni turnir četiri najbolje ekipe iz Lige 6, ATV nezvanično saznaje da je pet od šest klubova, svi osim Širokog, za okončanje prvenstva. Trenerska struka poručuje da je to rješenje logično zbog ogromne potrošnje igrača i njihove zaštite.

- Mislim da bi bilo najbolje da se sezona završi. Ne govorim to zbog nas, nego zbog svih timova, odnosno igrača. Napori su ekstremni i ne trebaju nam povrede, rekao je Dragan Bajić, trener Igokee.

S njim je saglasan trener Sparsa Miodrag Kadija.

- Odigrali smo osam utakmica u deset dana i imao ludačku sreću da se niko nije povrijedio. Nisamo odradili nijedan trening. Ovo nikad nisam vidio niti ću vidjeti. Kada bi igrali plejof, to bi bila katastrofa. Poslije svega da igramo još? Nadam se da ćemo u četvrtak proslaviti plasman u ABA 2 ligu i kraj sezone - rekao je Kadija.

I dok većina klubova traži okončanje prvenstva, iz kancelarije saveza ne mare na njihove vapaje. Generalni sekretar Amer Čolan za ATV poručuje da je odluka Upravnog Odbora da se fajnal for igra prvog vikenda po završetku posljednjeg kola lige 6 na terenu kluba koji je taj dio takmičenja završio na prvom mjestu.

Sutra je na programu posljednje kolo Lige 6. Ostaje da se vidi šta će se dešavati nakon tih utakmica i da li će upravni odbor Košarkaškog saveza BiH zaista ostati pri odluci da se igra fajnal for ili će poslušati klubove. 

 

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.