Put do četvrfinala vodi preko Zvijezde 09

Nema predaha za Borac: Već sutra na novom ispitu u Kupu BiH

  • 01.10.2019. 20:25

Za fudbalere Borca nema predaha. Pobjeda protiv Veleža već je stavljena “ad akta”, a naredni ispit, već sutra, čeka ih u Kupu BiH. 

“Crveno plave” put do četvrfinala ovog takmičenja vodi preko ekipe Zvijezde 09 kojoj odlaze na noge u Ugljevik.

"Važna utakmica, u kojoj nemamo prava na kiks. Igra se jedan meč, nema popravnog i znamo da Zvijezda 09 može da bude nezgodna. Nisu u prvenstvu krenuli kako su očekivali, tako da će sigurno da budu motivisani da izađu iz rezultatske krize. Put Ugljevika ćemo da krenemo u trenutno najjačem mogućem sastavu, a vidjećemo ko će da igra. Sigurno je da neće biti kalkulacija i da želimo plasman u četvrtfinale", kaže Branislav Krunić, trener FK Borac.

"Igramo protiv rivala koji će, možda, protiv nas tražiti šansu da se "vrati u život", ali mi nemamo pravo na grešku", isitče Vladimir Volkov, FK Borac.

Volkov kaže da je minulih dvadesetak dana iskorsitio kako bi vratio snagu neophnodnu za devedeset takmičarskog fudbala. Hvali klupsku organizaciju, igre saigrača u minulom periodu i sve ono šta ga je zateklo u Banjaluci, te ističe da će uskoro biti spreman da da svoj puni doprinos na terenu.

"Odigrao sam sat vremena u duelu protiv Orašja i sigurno da mi je potrebno vremena da se uigram i vratim u pravu formu. Ipak, treninzi su jedno, a utakmice nešto sasvim drugom. Ako mi trener ukaže šansu u Ugljeviku nastojaću da je opravdam i da svakim treningom i utakmicom budem u još boljoj formi", ističe Volkov.

Trener Borca, Branislav Krunić pohvalio je medicinski dio svog stručnog štaba kao i trenere zadužene za kondicionu pripreme fudablera, koji su, kako kaže, odradili odličan posao, pa zgusnut raposred u minulom periodu nije ostavio traga na ekipu. Osvrnuo se i učinak Almedina Ziljkića koji je u posljednja dva premijerligaška kola našao svoje mjesto u startnoj postavi.

"On ima taj individualni kvalitet u fazi napada koji je nama nedostajao u minulim utakmicama. Ono što je njemu nedostajalo je veća saradnja sa kolektivom. Sada je to korigovao, uklopio se u našu timsku igru i ukoliko nastavi ovim tempom predstavljaće veliko pojačanje za nas", kaže Krunić.

Nakon gostovanja u Ugljeviku, fudbalere Borca za vikend očekuje premijerligaški derbi protiv Željezničara na Gradskom stadionu u Banjaluci, a tokom reprezentativcne pauze i gostovanje u Prijedoru u osmini finala Kupa Srpske. Krunić kaže da u klubu uveliku kuju planove kako bi u djelo sproveli ideju da se ekipa što bolje regeneriše takom pauze, a ne isključuje mogućnost odlaska van Banjaluke na mini pripreme. Ipak, o svemu će se, kaže, znati više, kad se predstojeće obaveze stave u arhivu. 

Тагови: