Barselona nema šta da ponudi

Nejmar sve bliže Juventusu

  • 26.07.2019. 18:37

Nejmar, zvijezda PSŽ-a, neće nastupiti protiv Intera, a kao razlog je navedena nedovoljna fizička spremnost.

PSŽ je pokušao utišati špekulacije o Nejmarovom odlasku službenim saopštenjem u kojem se navodi da Brazilac još uvijek osjeća posljedice povrede u reprezentativnom dresu i da nastavljati raditi prema individualnom programu.

Španski mediji tvrde da je preko posrednika Barselona poručivala Nejmaru da ne putuje na PSŽ-ovu turneju kako bi smanjio cijenu i nagovorio čelnike francuskog kluba da ga prodaju.

Međutim, Nejmar je pognuo glavu i otputovao u Kinu s momčadi, ne zbog ultimatuma čelnika PSŽ-a, već zbog sponzora koji ne gledaju blagonaklono na sve što se događa posljednjih sedmica.

Brazilac čeka rasplet, a problem je što rješenje nije na vidiku. Barselona nema novac, a igrače koje nudi u sklopu transfera, PSŽ ne želi. Parižani su doveli već trojicu veznjaka, Kutinjo nije opcija, a ni ostali ponuđeni igrači im nisu potrebni.

Katalonski mediji pišu da se Barsa boji Juventusa. Naime, sportski direktor talijanskog prvaka Fabio Paratisi je u Engleskoj gdje pregovora oko prodaje Perina, Kansela, Kejna, a moguće i Dibale.

Na Camp Nou strahuju da Juventus skuplja novac za  Nejmara, koji za razliku od Katalonaca, ima dvojicu igrača koji zanimaju PSŽ, jedan je Dibala, a drugi Matuidi.

U Juventusu vjeruju da je transfer Nejmara isplativ jer bi dobili marketinšku mašinu u paru s Kristijanom Ronaldom. Također, posao im olakšava talijanski zakon  koji u januaru stupa na snagu, a radi se o smanjenju poreza na primanja veća od 600 hiljada evra.

To bi smanjilo troškove transfera, a s druge strane talijanski prvak bi u svojim redovima imao dva najatraktivnija, uz Messija, igrača na svijetu.

Тагови: