Savo Milošević pred derbi

Nećemo ići grlom u jagode

  • 21.09.2019. 17:38

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je danas da su očekivanja u "večitom" derbiju uvijek najveća.

"Očekivanja su uvijek najveća. Probaćemo da ostvarimo dobar rezultat koji nam je neophodan ako želimo da ostanemo u trci za titulu. Biće veoma teško pobijediti, ali smo kod kuće praktično sve utakmice igrali dobro. Ako taj kvalitet igre ponovimo, možemo nečemu da se nadamo", rekao je Milošević na konferenciji za novinare.

Partizan će sutra od 18.00 igrati "večiti" derbi protiv Crvene zvezde u devetom kolu Superlige Srbije.

Utakmica će se igrati tri dana poslije Partizanovog duela sa AZ Alkmarom u Ligi Evropa u Beogradu i četiri nakon Zvezdinog sa Bajernom u Minhenu u Ligi šampiona.

Milošević je kazao da ne može da se očekuje da igrači dvije ekipe "izvuku 100 odsto iz sebe" jer je to nemoguće.

"Trudili smo se od priprema da radimo na fizičkoj spremi da izdražvamo u ovakvim serijama što bolje i duže. Vidjećemo kako ćemo proći. Vjerujem da je ekipa fizički spremna", rekao je on.

"Psihološki pritisak je nešto sa čime se ova ekipa nosi od kad sam ja tu, vjerovatno i prije toga. To je nekako postala konstanta, saživjeli smo se sa tim da svaku utakmicu igramo pod moranjem, samim tim velikim psihološkim pritiskom. Derbi će proizvesti dodatni adrenalin, emocije. Ako voljni momenat bude dovoljan, može i fizički da se izdrži", kazao je Milošević.

Nije želio da poredi Crvenu zvezdu sa AZ Alkmarom.

"Bilo bi jako glupo praviti poređenje sa bilo kojom drugom ekipom jer ova utakmica nosi posebnu težinu. Derbi je poseban upravo zbog toga što nosi mnogo stvari pored fudbala, posebnu vrstu pritiska. Probaćemo da igramo najbolje što možemo", rekao je on.

"Mislim da smo prije neki dan rizikovali više nego što je trebalo. Ali, takvi smo, uvijek igramo na gol više i mentalitet i karakter ne možemo da promijenimo. Vidjećemo u kojoj ćemo mjeri preuzeti rizik. Postojaće u našoj igri određena doza rizika, ali nećemo ići grlom u jagode i biti naivni. Tri boda imaju veliki značaj", rekao je Milošević.

Upitan kakvu igru protivnika očekuje, Milošević je odgovorio: "Ne očekujem ofanzivnu Zvezdu".

Zvezda ima problem sa brojem stranaca, a Milošević to vidi kao prednost Partizana, ali i problem jer ne zna koji će tim izvesti trener crveno-bijelih Vladan Milojević.

" Pretpostavljam da ni Vlada ne zna u ovom momentu. To su sve čari derbija i ovog posla, primorani smo da pravimo pretpostavke", zaključio je Milošević.